LASTİK İŞ

YEŞİL ELMA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Gölcük 17.09.2015 - 15:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YEŞİL ELMA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Bu yıl 22’incisi düzenlenecek olan Gölcük Belediyesi 23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali hakkında, İhsaniyeli Meyve üreticisi Metin Denizli’nin bahçesinde, bir basın toplantısı tertip ederek festival hakkında açıklamalarda bulundu.

Elma  üreticisi Metin Denizli’nin evinin bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan İnsan Kaynakları Müdürü Ali Rıza Aksoy, Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, İhsaniye Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Zorlu, İhsaniyeli meyve üreticileri, Belediye Birim Müdürleri, İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, Kocaeli ve Gölcük'ün yerel basın temsilcileri katıldılar. Yeşil İhsaniye Elma Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Bu yıl 23. sünü düzenlediğimiz Yeşil İhsaniye Elma Festivalimiz’e, tüm Gölcük Halkını davet ediyoruz. İhsaniye bölgemiz körfez kıyısı ile maviyi; Samanlı dağları etekleriyle yeşili bünyesinde barındırmakta. Özellikle sulu tarım ve meyvecilik İhsaniye'mizin önemli bir geçim kaynağı olmakla birlikte, yetiştirdiği Elma, Margarin Armudu ve Sivri Tepe Çavuş Üzümü ile ün salmıştır. Bu anlamda 1975 yılında İhsaniyeli elma üreticilerinin desteği ile başlayıp 1976 -1977 -1978 ve 1979 yıllarında, Yeşil İhsaniye Elma Festivali olarak devam etmiştir. 1980 sonrası 15 yıllık bir aradan sonra,1996 yılında İhsaniye Belediyesinin girişimleri ile yeniden başlatılan Elma Festivali 1997-1998 yıllarında gerçekleştikten sonra 1999 Gölcük Depremi nedeniyle iki yıl ara verilmiştir. 1999 Depremi sonrası yaraların sarılmaya başlanmasıyla, 2002 yılında İhsaniye Belediyesi tarafından yeniden başlatılan etkinlikler halen devam etmekte olup, bu yıl 23. sünü düzenleyeceğiz” dedi.   “ 23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali” Programı   18 Eylül Cuma   14.00 Yazlık-Hisareyn-Halıdere-Ulaşlı'da elma dağıtımı 15.00 İzmit Yürüyüş Yolu elma dağıtımı 16.00 Değirmendere Merkez Camii yanı elma dağıtımı 17.30 Gölcük Anıtpark’ta elma dağıtımı   19 Eylül Cumartesi   09.00-12.00 Üreticilerin yarışma elmaları ve armutlarını teslim etmeleri-İhsaniye İlköğretim Okulu 13.00-17.00 Yarışma elmaları ve armutlarının teşhiri, jürinin değerlendirmesi-İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesi 19.30 Program Açılışı Protokol Konuşmaları ( Gölcük Belediye Başkanı ve Protokol)   Yarışma’da Verilecek Hediyeler   *1’cilere kupa, 1’er adet cumhuriyet altını ve tarım ilacı *2’cilere plaket, 1’er adet yarım altın ve tarım ilacı *3’cülere plaket, 1’er adet küçük altın ve tarım ilacı *4’cülere mansiyon ödülü plaket ve tarım ilacı *5’cilere mansiyon ödülü plaket ve tarım ilacı *Her katılımcıya teşekkür belgesi ile birlikte 1 adet budama makası ve 1 adet tarım ilacı  
Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Bu yıl 22’incisi düzenlenecek olan Gölcük Belediyesi 23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali hakkında, İhsaniyeli Meyve üreticisi Metin Denizli’nin bahçesinde, bir basın toplantısı tertip ederek festival hakkında açıklamalarda bulundu.

Elma  üreticisi Metin Denizli’nin evinin bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Ford Otosan İnsan Kaynakları Müdürü Ali Rıza Aksoy, Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, İbrahim Tektaş, İhsaniye Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Zorlu, İhsaniyeli meyve üreticileri, Belediye Birim Müdürleri, İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, Kocaeli ve Gölcük'ün yerel basın temsilcileri katıldılar.

Yeşil İhsaniye Elma Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “ Bu yıl 23. sünü düzenlediğimiz Yeşil İhsaniye Elma Festivalimiz’e, tüm Gölcük Halkını davet ediyoruz. İhsaniye bölgemiz körfez kıyısı ile maviyi; Samanlı dağları etekleriyle yeşili bünyesinde barındırmakta. Özellikle sulu tarım ve meyvecilik İhsaniye'mizin önemli bir geçim kaynağı olmakla birlikte, yetiştirdiği Elma, Margarin Armudu ve Sivri Tepe Çavuş Üzümü ile ün salmıştır. Bu anlamda 1975 yılında İhsaniyeli elma üreticilerinin desteği ile başlayıp 1976 -1977 -1978 ve 1979 yıllarında, Yeşil İhsaniye Elma Festivali olarak devam etmiştir. 1980 sonrası 15 yıllık bir aradan sonra,1996 yılında İhsaniye Belediyesinin girişimleri ile yeniden başlatılan Elma Festivali 1997-1998 yıllarında gerçekleştikten sonra 1999 Gölcük Depremi nedeniyle iki yıl ara verilmiştir. 1999 Depremi sonrası yaraların sarılmaya başlanmasıyla, 2002 yılında İhsaniye Belediyesi tarafından yeniden başlatılan etkinlikler halen devam etmekte olup, bu yıl 23. sünü düzenleyeceğiz” dedi.

 

“ 23. Yeşil İhsaniye Elma Festivali” Programı

 

18 Eylül Cuma

 

14.00 Yazlık-Hisareyn-Halıdere-Ulaşlı'da elma dağıtımı

15.00 İzmit Yürüyüş Yolu elma dağıtımı

16.00 Değirmendere Merkez Camii yanı elma dağıtımı

17.30 Gölcük Anıtpark’ta elma dağıtımı

 

19 Eylül Cumartesi

 

09.00-12.00 Üreticilerin yarışma elmaları ve armutlarını teslim etmeleri-İhsaniye İlköğretim Okulu

13.00-17.00 Yarışma elmaları ve armutlarının teşhiri, jürinin değerlendirmesi-İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesi

19.30 Program Açılışı Protokol Konuşmaları ( Gölcük Belediye Başkanı ve Protokol)

 

Yarışma’da Verilecek Hediyeler

 

*1’cilere kupa, 1’er adet cumhuriyet altını ve tarım ilacı

*2’cilere plaket, 1’er adet yarım altın ve tarım ilacı

*3’cülere plaket, 1’er adet küçük altın ve tarım ilacı

*4’cülere mansiyon ödülü plaket ve tarım ilacı

*5’cilere mansiyon ödülü plaket ve tarım ilacı

*Her katılımcıya teşekkür belgesi ile birlikte 1 adet budama makası ve 1 adet tarım ilacı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.