LASTİK İŞ
ismail

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

31.05.2018 - 12:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim çocukların katıldığı iftar programı düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetim ve ailelerine Antikkapı’da yaklaşık 570 kişinin katıldığı iftar programı düzenledi.  Dünya Yetimler Günü dolayısıyla bir araya gelen yetim çocuklar iftar öncesinde çeşitli etkinliklerle eğlenme fırsatı da buldu. İftar öncesi çocuklar Antikkapı’nın bahçesinde kurulan şişme oyun gruplarında eğlendi. Yüz boyama standında yüzlerini boyatırken, renkli Osmanlı macunlarının da tadına baktılar.  Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu” Peygamberimiz yetimle ilgilenen, yetime bakan kişinin kıyamette benimle yan yana olacak diyor. Yetim gülerse dünya güler” dedi. YETİMİ PEYGAMBERİMİZDEN ÖĞRENDİK  iftar programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altay ve Doğan Erol,  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, STK temsilcileri de hazır bulundu. Programda STK’lar adına konuşan Kocaeli İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal, yetimler için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Kızılay’la birlikte 200 aileye bayram harçlığı vereceklerini ifade etti.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında “Peygamberimizin hayatında yetimin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı. YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER “Bizim kültürümüzde, Müslüman Türk toplumunda yetimin yeri çok önemlidir” Başkan Karaosmanoğlu” Yetimin gülmesi gerek. Yetim gülerse dünya da güler. Yetimin gülmesi bereket getirir. Barış ve huzur getirir. Onun için gerek Suriye’den olsun gerek Türkiye’de olsun yetimlerimiz kendisini yalnız, garip, ilgisiz, uzakta bir kişi olarak görmeyin. Bütün insanlara karşı sevgiyle, merhametle bakıyoruz. Bir ihtiyacı olan varsa koşarız. Tüm insanlığın huzurunu ve barışını istiyoruz. Tüm insanlığın kalkınmasını, onurlu bir hayat yaşamasını arzu ediyoruz. Bunu için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu. HALİSANE DUYGULARIN YAŞANDIĞI BİR AY Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında şunları kaydetti: “Ramazan ayı önemli bir ay. Bu ay dolayısıyla yardımlaşmanın, dayanışmanın, halisane duyguların en üst noktada yaşandığı bu akşamki iftar programı da Ramazan sürecince gerçekleştirilen iftar programları içerisindeki en anlamlılarından birisi. Bu organizasyonu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor. Ramazan ayına uygun bir iftarda hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ORMANYA’YI GEZDİLER Büyükşehir Belediyesi ayrıca yetim çocuklar için Uzuntarla’da yer alan Ormanya’ya gezisi düzenledi. Ormanya’da yürüyüş yapan çocuklar kuş sesleriyle temiz havanın tadını çıkardılar. Burada hayvanların bulunduğu yerleri gezen çocuklar atları, devekuşlarını, zebraları, tavşanları, lemurları gördüler.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim çocukların katıldığı iftar programı düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetim ve ailelerine Antikkapı’da yaklaşık 570 kişinin katıldığı iftar programı düzenledi.  Dünya Yetimler Günü dolayısıyla bir araya gelen yetim çocuklar iftar öncesinde çeşitli etkinliklerle eğlenme fırsatı da buldu. İftar öncesi çocuklar Antikkapı’nın bahçesinde kurulan şişme oyun gruplarında eğlendi. Yüz boyama standında yüzlerini boyatırken, renkli Osmanlı macunlarının da tadına baktılar.  Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu” Peygamberimiz yetimle ilgilenen, yetime bakan kişinin kıyamette benimle yan yana olacak diyor. Yetim gülerse dünya güler” dedi.

YETİMİ PEYGAMBERİMİZDEN ÖĞRENDİK

 iftar programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altay ve Doğan Erol,  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, STK temsilcileri de hazır bulundu. Programda STK’lar adına konuşan Kocaeli İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal, yetimler için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Kızılay’la birlikte 200 aileye bayram harçlığı vereceklerini ifade etti.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında “Peygamberimizin hayatında yetimin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

“Bizim kültürümüzde, Müslüman Türk toplumunda yetimin yeri çok önemlidir” Başkan Karaosmanoğlu” Yetimin gülmesi gerek. Yetim gülerse dünya da güler. Yetimin gülmesi bereket getirir. Barış ve huzur getirir. Onun için gerek Suriye’den olsun gerek Türkiye’de olsun yetimlerimiz kendisini yalnız, garip, ilgisiz, uzakta bir kişi olarak görmeyin. Bütün insanlara karşı sevgiyle, merhametle bakıyoruz. Bir ihtiyacı olan varsa koşarız. Tüm insanlığın huzurunu ve barışını istiyoruz. Tüm insanlığın kalkınmasını, onurlu bir hayat yaşamasını arzu ediyoruz. Bunu için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HALİSANE DUYGULARIN YAŞANDIĞI BİR AY

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında şunları kaydetti: “Ramazan ayı önemli bir ay. Bu ay dolayısıyla yardımlaşmanın, dayanışmanın, halisane duyguların en üst noktada yaşandığı bu akşamki iftar programı da Ramazan sürecince gerçekleştirilen iftar programları içerisindeki en anlamlılarından birisi. Bu organizasyonu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor. Ramazan ayına uygun bir iftarda hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

ORMANYA’YI GEZDİLER

Büyükşehir Belediyesi ayrıca yetim çocuklar için Uzuntarla’da yer alan Ormanya’ya gezisi düzenledi. Ormanya’da yürüyüş yapan çocuklar kuş sesleriyle temiz havanın tadını çıkardılar. Burada hayvanların bulunduğu yerleri gezen çocuklar atları, devekuşlarını, zebraları, tavşanları, lemurları gördüler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.