YÖRÜKLER HIDIRELEZİ KUTLADI

07.05.2017 - 17:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YÖRÜKLER HIDIRELEZİ KUTLADI

Kocaeli Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Anıt parkda Hıdırellez programı düzenlendi. Programa Kaymakam Mustafa Altıntaş’da katıldı.

Kocaeli Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Anıt parkda  Hıdırellez programı düzenlendi. Programa Kaymakam Mustafa Altıntaş’da katıldı. PİLAV DAĞITTILAR Kocaeli Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya, Türk ırkının ödün vermeyen torunları olduklarını belirterek, "Bu duygu ve düşünceyle yola çıkmış olan bizler atalarımızın gelenek ve göreneklerini yaşatmak noktasında köprü olmaya kararlı bir dernek olarak bugünde Türk İslam aleminin inanışına ve töresine göre 3. geleneksel hıdırellez kutlamasını yapmaktayız." dedi. "BUGÜN EVRENSEL BİR NİTELİK KAZANMIŞTIR” Kaymakam Mustafa Altıntaş “Baharın gelişi ile kutlanan  Hıdırellez, bugün evrensel bir nitelik kazanmıştır. Hıdırellez Bayramı, dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan bir kültür mirası olarak yüzyıllardır kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberliğin ve komşuluğun pekişmesine katkıda bulunmuştur. Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin ve bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının bile yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması bakımından büyük önem taşımaktadır.  Hıdırellez Bayramı da  toplumumuzun  ne kadar hoşgörülü bir toplum olduğunu gösteren başlıca geleneklerimizden biridir”dedi.   "HOŞGÖRÜ OLDUĞU SÜRECE, HUZUR DEVAM EDER” Kaymakam Altıntaş “Dinler, medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağı düşüncesiyle dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan  Hıdırellez Bayramı’nı kutluyor, Kocaelili hemşehrilerime sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum”dedi. Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Bülent Denlikol, ve platforma üye Dernek Başkanları katıldı.
Kocaeli Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Anıt parkda Hıdırellez programı düzenlendi. Programa Kaymakam Mustafa Altıntaş’da katıldı.

Kocaeli Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Anıt parkda  Hıdırellez programı düzenlendi. Programa Kaymakam Mustafa Altıntaş’da katıldı.

PİLAV DAĞITTILAR
Kocaeli Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya, Türk ırkının ödün vermeyen torunları olduklarını belirterek, "Bu duygu ve düşünceyle yola çıkmış olan bizler atalarımızın gelenek ve göreneklerini yaşatmak noktasında köprü olmaya kararlı bir dernek olarak bugünde Türk İslam aleminin inanışına ve töresine göre 3. geleneksel hıdırellez kutlamasını yapmaktayız." dedi.

"BUGÜN EVRENSEL BİR NİTELİK KAZANMIŞTIR”
Kaymakam Mustafa Altıntaş “Baharın gelişi ile kutlanan  Hıdırellez, bugün evrensel bir nitelik kazanmıştır. Hıdırellez Bayramı, dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan bir kültür mirası olarak yüzyıllardır kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberliğin ve komşuluğun pekişmesine katkıda bulunmuştur. Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin ve bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının bile yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması bakımından büyük önem taşımaktadır.  Hıdırellez Bayramı da  toplumumuzun  ne kadar hoşgörülü bir toplum olduğunu gösteren başlıca geleneklerimizden biridir”dedi.
 
"HOŞGÖRÜ OLDUĞU SÜRECE, HUZUR DEVAM EDER”
Kaymakam Altıntaş “Dinler, medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağı düşüncesiyle dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan  Hıdırellez Bayramı’nı kutluyor, Kocaelili hemşehrilerime sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum”dedi.
Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Bülent Denlikol, ve platforma üye Dernek Başkanları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.