YURDAGÜL ''BUNDAN SONRA ADAY OLMAM''

Asayiş 08.01.2018 - 18:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YURDAGÜL ''BUNDAN SONRA ADAY OLMAM''

İl Kongresi'nde 170 oy alarak başkanlığı Cengiz Sarıbay'a kaptıran Bekir Yurdagül, "Ben 2019'un öneminden dolayı bu dönem aday oldum. Bundan sonra herhangi bir adaylığım söz konusu olamaz" dedi

36'ncı Olağan İl Kongresi'nde 566 delegenin 170'inin oyunu alan Bekir Yurdagül, kongre sonrası gazetemize konuştu. Oldukça çekişmeli geçen kongrede 386 oy alarak yeniden başkanlığa seçilen mevcut başkan Cengiz Sarıbay'ı tebrik eden Yurdagül, "Umuyoruz ki partimiz kazançlı çıkmıştır, biz de bundan sonra kendisine katkı sunacağız" dedi.   ÇARŞAF OLSAYDI ÇİZİKLERE GEREK KALMAZDI Kongrenin ardından "Siz sağ, ben selamet" diyen Yurdagül, kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken "CHP, çarşaf liste konusunda tekrar bir karar almalı. Acilen tüzük değişikliği yapmak zorunda. Blok tamamen kaldırılmalı. Dün blok liste kongremizi isteğimiz şekilde yapmamızı engelledi" şeklinde konuştu. Çiziklerle ilgili konuşan Yurdagül, "Çarşaf liste olmadığı için çizikler ortaya çıktı. Çarşaf olsaydı çiziklere gerek kalmayacaktı. Biz de istedik ki herkes kendi yönetimini seçsin" dedi.   BUNDAN SONRA ADAY OLMAM Devamında Yurdagül, "Kongrede delegelerimiz mevcut ile devam etme kararı aldı. İnşallah yeni yönetim hayırlı olur. Ben 2019'un öneminden dolayı bu dönem aday oldum. Bundan sonra herhangi bir adaylığım söz konusu olamaz" ifadelerine yer verdi. Yurdagül, "Bundan sonra da yine Kocaeli Demokrasi Girişimi'nde mücadelemize devam edeceğiz" dedi.   SARIBAY O MASAYA ARTIK DÖNEMEZ İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın il başkanları toplantısına yeniden dönme ihtimaline ilişkin konuşan Yurdagül, "Bundan sonra Sarıbay, masaya dönemez. Parti tabanında çok ciddi rahatsızlıklar vardı. Sarıbay demokrasiden, parlamenter sistemden yana siyasi partilerle yan yana gelmeli. Ayrıca o masa artık işlevselliğini yitirdi" sözlerini kullandı.
İl Kongresi'nde 170 oy alarak başkanlığı Cengiz Sarıbay'a kaptıran Bekir Yurdagül, "Ben 2019'un öneminden dolayı bu dönem aday oldum. Bundan sonra herhangi bir adaylığım söz konusu olamaz" dedi

36'ncı Olağan İl Kongresi'nde 566 delegenin 170'inin oyunu alan Bekir Yurdagül, kongre sonrası gazetemize konuştu. Oldukça çekişmeli geçen kongrede 386 oy alarak yeniden başkanlığa seçilen mevcut başkan Cengiz Sarıbay'ı tebrik eden Yurdagül, "Umuyoruz ki partimiz kazançlı çıkmıştır, biz de bundan sonra kendisine katkı sunacağız" dedi.

 

ÇARŞAF OLSAYDI ÇİZİKLERE GEREK KALMAZDI

Kongrenin ardından "Siz sağ, ben selamet" diyen Yurdagül, kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken "CHP, çarşaf liste konusunda tekrar bir karar almalı. Acilen tüzük değişikliği yapmak zorunda. Blok tamamen kaldırılmalı. Dün blok liste kongremizi isteğimiz şekilde yapmamızı engelledi" şeklinde konuştu. Çiziklerle ilgili konuşan Yurdagül, "Çarşaf liste olmadığı için çizikler ortaya çıktı. Çarşaf olsaydı çiziklere gerek kalmayacaktı. Biz de istedik ki herkes kendi yönetimini seçsin" dedi.

 

BUNDAN SONRA ADAY OLMAM

Devamında Yurdagül, "Kongrede delegelerimiz mevcut ile devam etme kararı aldı. İnşallah yeni yönetim hayırlı olur. Ben 2019'un öneminden dolayı bu dönem aday oldum. Bundan sonra herhangi bir adaylığım söz konusu olamaz" ifadelerine yer verdi. Yurdagül, "Bundan sonra da yine Kocaeli Demokrasi Girişimi'nde mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

SARIBAY O MASAYA ARTIK DÖNEMEZ

İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın il başkanları toplantısına yeniden dönme ihtimaline ilişkin konuşan Yurdagül, "Bundan sonra Sarıbay, masaya dönemez. Parti tabanında çok ciddi rahatsızlıklar vardı. Sarıbay demokrasiden, parlamenter sistemden yana siyasi partilerle yan yana gelmeli. Ayrıca o masa artık işlevselliğini yitirdi" sözlerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.