ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Gündem 30.08.2020 - 10:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramının 98 yılı Anıt Parkta tören ile kutlandı. Pandemi nedeni ile tebrikat töreni ilk defa Kaymakamlık yerine Anıtpark’ta gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Başsavcı vekili İsmail Samur, ilçe milli eğitim müdürü Caferi Tayyar Mert, ilçe jandarma komutanı üsteğmen Mahir Sarıdağ, AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen, CHP ilçe başkanı Fikret Gürel, MHP ilçe Başkanı Bilal Çakır, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı daire  ve kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.   Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı. İstiklal marşı ardından Deniz Yarbay İsmail İnan Günün anlam ve önemi şu sözlerle dile getirdi. Yarbay İnan; “30 ağustos Zafer Bayramı tüm ulusuyla kahraman ordusu ile ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli birlik ve beraberlik ülkesinde topyekün var oluşun başarıya ulaştığı gündür. Bu mücadele öncesinde Mondros ve serv antlaşması imzalanmış. Bu antlaşma ile yurdumuz işgal edilmiş ve milletimiz ana vatanında özgür ve bağımsız yaşamasından yoksun bırakmak istenmiştir. Türk Milletinin bunun kabul etmesi mümkün olmayan neticesinde Anadolu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde mücadele başlatmıştır.   Bu mücadele kapsamında ilk olarak doğuda Ermeni çetelerine karşı kazanmış. Sonrasında ise batı cephesinde 1. 2. Savaşları ve sefer meydan muharebelerinde düşmana ağır bir darbe indirmiştir. Ancak düşmana son darbe indirmek üzere 26 Ağustos 1922 şafağında taarruz başlatmıştır.  Bu taarruz neticesinde 6 ayda mevzilenmiş düşman savunması 5 günde çökertilmiştir. Müteakiben Atatürk ordular hedefiniz Akdeniz emriyle ordular Egeye ulaşılarak bağımsızlık mücadelesini büyük bir zaferle taçlandırmıştır. Kahraman Türk ordusu personel silah araç bakım gereç bakımında kendisinden çok üstün olan işgal ordusuna karşı başlatılan Taarruz başkomutanlık tarafından yönetilen Taarruz taktik manevraları ve Türk askerin göstermiş olduğu cesaret ile kahramanlıkla Dünya tarihine altın harflerle geçmiştir” dedi. Bu konuşmaların ardından Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Güneş zaferle ilgili şiiri okuduktan sonra Anıtpark’ta tebrikatların kabulü ardından tören son  buldu.     Fahri Haner        
30 Ağustos Zafer Bayramının 98 yılı Anıt Parkta tören ile kutlandı. Pandemi nedeni ile tebrikat töreni ilk defa Kaymakamlık yerine Anıtpark’ta gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Başsavcı vekili İsmail Samur, ilçe milli eğitim müdürü Caferi Tayyar Mert, ilçe jandarma komutanı üsteğmen Mahir Sarıdağ, AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen, CHP ilçe başkanı Fikret Gürel, MHP ilçe Başkanı Bilal Çakır, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı daire  ve kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı. İstiklal marşı ardından Deniz Yarbay İsmail İnan Günün anlam ve önemi şu sözlerle dile getirdi. Yarbay İnan; “30 ağustos Zafer Bayramı tüm ulusuyla kahraman ordusu ile ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli birlik ve beraberlik ülkesinde topyekün var oluşun başarıya ulaştığı gündür. Bu mücadele öncesinde Mondros ve serv antlaşması imzalanmış. Bu antlaşma ile yurdumuz işgal edilmiş ve milletimiz ana vatanında özgür ve bağımsız yaşamasından yoksun bırakmak istenmiştir. Türk Milletinin bunun kabul etmesi mümkün olmayan neticesinde Anadolu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde mücadele başlatmıştır.

 

Bu mücadele kapsamında ilk olarak doğuda Ermeni çetelerine karşı kazanmış. Sonrasında ise batı cephesinde 1. 2. Savaşları ve sefer meydan muharebelerinde düşmana ağır bir darbe indirmiştir. Ancak düşmana son darbe indirmek üzere 26 Ağustos 1922 şafağında taarruz başlatmıştır.  Bu taarruz neticesinde 6 ayda mevzilenmiş düşman savunması 5 günde çökertilmiştir. Müteakiben Atatürk ordular hedefiniz Akdeniz emriyle ordular Egeye ulaşılarak bağımsızlık mücadelesini büyük bir zaferle taçlandırmıştır. Kahraman Türk ordusu personel silah araç bakım gereç bakımında kendisinden çok üstün olan işgal ordusuna karşı başlatılan Taarruz başkomutanlık tarafından yönetilen Taarruz taktik manevraları ve Türk askerin göstermiş olduğu cesaret ile kahramanlıkla Dünya tarihine altın harflerle geçmiştir” dedi. Bu konuşmaların ardından Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Güneş zaferle ilgili şiiri okuduktan sonra Anıtpark’ta tebrikatların kabulü ardından tören son  buldu.  

 

Fahri Haner        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.