LASTİK İŞ

ZARARLI BÖCEKLERLE MÜCADELE EDİLİYOR

Gündem 28.02.2018 - 19:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ZARARLI BÖCEKLERLE MÜCADELE EDİLİYOR

Gölcük Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince ağaçlarda bulunan zararlı böceklerle mücadele ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, sorumluluk sahalarında bin 500 hektar ibreli çam ağaçlarının bulunduğu ormanda, arız olan ve çeşitli dış etmenlerle popülasyonunda artış gözlenen çam kese böceği Thaumetopoea Pityocampa ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böceklerinin orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer işgal ettiğini kaydeden Kaptanoğlu, açıklamasında, "Bu böcekler çam ibrelerini yiyerek kurumalarına neden olmaktadır. Bu tırtıllarla mekanik ve biyolojik mücadele, keselerin ağaç üzerinden kesilip toplanması ve kafes, havuz yöntemleriyle avcı böceklerinin üretilmesiyle devam edilmektedir. Tırtıllarla temas etmek, insanlarda kaşıntı ve alerji benzeri rahatsızlığa sebep olduğundan, vatandaşlarımızın tırtılların bulunduğu alanlardan uzak durulmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Gölcük Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince ağaçlarda bulunan zararlı böceklerle mücadele ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, sorumluluk sahalarında bin 500 hektar ibreli çam ağaçlarının bulunduğu ormanda, arız olan ve çeşitli dış etmenlerle popülasyonunda artış gözlenen çam kese böceği Thaumetopoea Pityocampa ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böceklerinin orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer işgal ettiğini kaydeden Kaptanoğlu, açıklamasında, "Bu böcekler çam ibrelerini yiyerek kurumalarına neden olmaktadır. Bu tırtıllarla mekanik ve biyolojik mücadele, keselerin ağaç üzerinden kesilip toplanması ve kafes, havuz yöntemleriyle avcı böceklerinin üretilmesiyle devam edilmektedir. Tırtıllarla temas etmek, insanlarda kaşıntı ve alerji benzeri rahatsızlığa sebep olduğundan, vatandaşlarımızın tırtılların bulunduğu alanlardan uzak durulmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.