ZEKA OYUNLARINA İLGİYİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

Eğitim 31.03.2018 - 17:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ZEKA OYUNLARINA İLGİYİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

Dördüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı ödüllü zeka oyunları yarışmasının ön eleme sınavı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından dördüncü sınıf öğrencileri arasında düzenlenen  “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nın ön eleme sınavı yapıldı. Ön eleme sınavına yarışmaya başvuru yapan toplam 14 bin 864 öğrenci katıldı. Bu etapta başarılı olan öğrenciler, 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yarı final mücadelesine çıkmaya hak kazanacak. HEYECAN YAŞADILAR Ön eleme sınavı, öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda gerçekleştirildi. Sınav sorularını alır almaz çözmeye başlayan öğrenciler,  yarı finale kalabilmek için bu zorlu etapta mücadele verdi. NELER SORULDU? Ön eleme soruları iki bölümden oluştu. Öğrencilere birinci bölümde; sudoku,  tek ve dört işlemli kendoku, kendoku hata bulma, tıpa tıp bulmaca, gölge oyunu, yerleşmeyen kelime, kelime yerleştirme, pentomino yerleştirme ve tetromino yerleştirme başlıklarında sorular yöneltildi. Öğrenciler, ikinci bölümde ise klasik sudoku, abc bağlamaca, farklı komşular, hazine avı, mesafeler, eklemeli anagram, bölgesel sudoku ve işlem piramidi sorularına cevap verdi. YARI FİNAL 7 NİSAN’DA Ön eleme sonuçları aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr web sitesinde yayınlanacak. Öte yandan yarışmanın yarı final sınavı 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Yarı finale bin 100 öğrencinin çıkması bekleniyor. Bu etapta başarılı olan öğrenciler ise 28 Nisan Cumartesi günü yapılacak final mücadelesinde zeka sorularını yanıtlayacak.   ZEKA OYUNLARINA İLGİYİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’na, Kocaeli’nde eğitim gören 4. sınıf öğrencileri katılıyor. Yarışma, zeka oyunlarına karşı ilginin artmasının yanı sıra, öğrencilere tecrübelerini geliştirme fırsatı sunmayı hedefliyor.   YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara ödül verilecek. Birinci, ikinci ve üçüncü olan okullara Zeka Oyunları Sınıfı yapılacak.  
Dördüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı ödüllü zeka oyunları yarışmasının ön eleme sınavı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından dördüncü sınıf öğrencileri arasında düzenlenen  “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nın ön eleme sınavı yapıldı. Ön eleme sınavına yarışmaya başvuru yapan toplam 14 bin 864 öğrenci katıldı. Bu etapta başarılı olan öğrenciler, 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yarı final mücadelesine çıkmaya hak kazanacak.

HEYECAN YAŞADILAR

Ön eleme sınavı, öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda gerçekleştirildi. Sınav sorularını alır almaz çözmeye başlayan öğrenciler,  yarı finale kalabilmek için bu zorlu etapta mücadele verdi.

NELER SORULDU?

Ön eleme soruları iki bölümden oluştu. Öğrencilere birinci bölümde; sudoku,  tek ve dört işlemli kendoku, kendoku hata bulma, tıpa tıp bulmaca, gölge oyunu, yerleşmeyen kelime, kelime yerleştirme, pentomino yerleştirme ve tetromino yerleştirme başlıklarında sorular yöneltildi. Öğrenciler, ikinci bölümde ise klasik sudoku, abc bağlamaca, farklı komşular, hazine avı, mesafeler, eklemeli anagram, bölgesel sudoku ve işlem piramidi sorularına cevap verdi.

YARI FİNAL 7 NİSAN’DA

Ön eleme sonuçları aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr web sitesinde yayınlanacak. Öte yandan yarışmanın yarı final sınavı 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Yarı finale bin 100 öğrencinin çıkması bekleniyor. Bu etapta başarılı olan öğrenciler ise 28 Nisan Cumartesi günü yapılacak final mücadelesinde zeka sorularını yanıtlayacak.

 

ZEKA OYUNLARINA İLGİYİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

“Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’na, Kocaeli’nde eğitim gören 4. sınıf öğrencileri katılıyor. Yarışma, zeka oyunlarına karşı ilginin artmasının yanı sıra, öğrencilere tecrübelerini geliştirme fırsatı sunmayı hedefliyor.

 

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara ödül verilecek. Birinci, ikinci ve üçüncü olan okullara Zeka Oyunları Sınıfı yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.