LASTİK İŞ
ismail

ZEKAT BAĞIŞLARI İLE GIDA YARDIMI YAPIYORLAR

Gölcük 19.11.2018 - 18:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ZEKAT BAĞIŞLARI İLE GIDA YARDIMI YAPIYORLAR

Gölcük Dost Eli Derneği Başkanı Nejdet Öztürk; “gelen zekat bağışları Derneğin inşaat binasında kullanmıyoruz. Gelen zekat bağışları yardım olarak gıda alımında kullanıyoruz” dedi.

15 yıldır Gölcük'te kurularak hizmet veren Gölcük Dost Eli Derneği ilçemizde bulunan yardıma muhtaç insanlara gıda ve giysi yardımı yapıyor. Bu kapsamda her 2 ayda bir yaklaşık 350 yardıma muhtaç aileye gıda ve giysi yardımı yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında derneğin kendi binası yapımına başlandı. Gelen Zekat bağışları sadece gıda bağışları kullanılıyor. Bu bağışlar inşaat yapımında kullanılmıyor. Dernek çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Nejat Öztürk; “15 yıl önce Dost Eli Derneğini kurduk. Kuruluşumuzdan bu güne kadar yardıma muhtaç insanlara yardımlarımızı sürdürdük. Bu güne kadar yardım için tam 1415 kayıtlı aileler var. Bu ailelerden araştırdığımızın kapsamında yaklaşık 350 civarında yardımlarımız yapılıyor. Biz yönetim olarak kişinin gerçek mağduru olup olmadığını araştırdıktan sonra gerekli yardımı yapacağız.  Bizim olmam olmazımızın 3 şartı ise bir ailede çalışan olmayan, yine bir aileye her hangi gelir gelmiyorsa ve bu ailede erkek var ama hastalıklı olmasından çalışamayan ailelere yardım yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devamında Derneğimizin kendi binası için yer satın aldık ve temelini attıktan sonra yaşanan krizden dolayı dernek binamızın yapımını yavaşlattık. Bu krizden dolayı hayırsever firmalarımızın işlerinin aksamasından dolayı yaşandı. Biz derneğimizin temeline 221 bin lira harcadık. Fakat biz yönetim olarak aldığımız bir kararla Derneğimizin bodrum ve zemin katını yaparak hizmete sokmak oldu. Çünkü Derneğe gelir gelmesi için bu binanın bodrum ve zemin katı yapılması gereklidir. Binamızın bu iki katını yaptığımızda kiraya vererek ve gelen kira geliri ile derneğimizin yapımını tamamlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Derneğimizi kendi binamıza taşıyarak kiradan kurtulmuş olacağız” dedi.
Gölcük Dost Eli Derneği Başkanı Nejdet Öztürk; “gelen zekat bağışları Derneğin inşaat binasında kullanmıyoruz. Gelen zekat bağışları yardım olarak gıda alımında kullanıyoruz” dedi.

15 yıldır Gölcük'te kurularak hizmet veren Gölcük Dost Eli Derneği ilçemizde bulunan yardıma muhtaç insanlara gıda ve giysi yardımı yapıyor. Bu kapsamda her 2 ayda bir yaklaşık 350 yardıma muhtaç aileye gıda ve giysi yardımı yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında derneğin kendi binası yapımına başlandı. Gelen Zekat bağışları sadece gıda bağışları kullanılıyor. Bu bağışlar inşaat yapımında kullanılmıyor. Dernek çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Nejat Öztürk; “15 yıl önce Dost Eli Derneğini kurduk. Kuruluşumuzdan bu güne kadar yardıma muhtaç insanlara yardımlarımızı sürdürdük. Bu güne kadar yardım için tam 1415 kayıtlı aileler var. Bu ailelerden araştırdığımızın kapsamında yaklaşık 350 civarında yardımlarımız yapılıyor. Biz yönetim olarak kişinin gerçek mağduru olup olmadığını araştırdıktan sonra gerekli yardımı yapacağız. 

Bizim olmam olmazımızın 3 şartı ise bir ailede çalışan olmayan, yine bir aileye her hangi gelir gelmiyorsa ve bu ailede erkek var ama hastalıklı olmasından çalışamayan ailelere yardım yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devamında Derneğimizin kendi binası için yer satın aldık ve temelini attıktan sonra yaşanan krizden dolayı dernek binamızın yapımını yavaşlattık. Bu krizden dolayı hayırsever firmalarımızın işlerinin aksamasından dolayı yaşandı. Biz derneğimizin temeline 221 bin lira harcadık. Fakat biz yönetim olarak aldığımız bir kararla Derneğimizin bodrum ve zemin katını yaparak hizmete sokmak oldu. Çünkü Derneğe gelir gelmesi için bu binanın bodrum ve zemin katı yapılması gereklidir. Binamızın bu iki katını yaptığımızda kiraya vererek ve gelen kira geliri ile derneğimizin yapımını tamamlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Derneğimizi kendi binamıza taşıyarak kiradan kurtulmuş olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.