ZEYTİNOĞLU“ İHRACAT KAN KAYBEDİYOR !“

Ekonomi 03.04.2015 - 10:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ZEYTİNOĞLU“ İHRACAT KAN KAYBEDİYOR !“

Kocaeli’nin ihracatında en büyük payı olan kimya, otomotiv, elektrik-elektronik ve demir-demir dışı metaller sektörlerinde mart ayında ihracat yüzde 0,2 ile yüzde 39,6 arasında geriledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre Mart ayında Türkiye’nin ihracatında yaşanan düşüş Kocaeli’nin ihracatında en büyük payı olan sektörleri de etkiledi. Kimya, otomotiv, elektrik-elektronik ve demir-demir dışı metaller sektörlerinde mart ayında ihracat yüzde 0,2 ile yüzde 39,6 arasında geriledi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı açıklamada; “Mart ayında Türkiye genelinde olduğu gibi İlimiz ihracatı da gerilemiştir. Kocaeli ihracatında yüzde 38’er paya sahip olan Kimya ve otomotiv sanayinin ihracatında da sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 12 gerileme olduğunu gözlemliyoruz. Ayrıca ihracat demir-demir dışı metaller sektörlerinde yüzde 11 ve elektrik-elektronik sektöründe yüzde 39,6 oranında geriledi” dedi. Başkan Ayhan Zeytinoğlu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketinin ihracatın canlanmasına katkı sağlayacağını umduğunu söyledi. Öte yandan mart ayında Kocaeli’den yapılan Meyve sebze mamulleri ihracatı yüzde 66,5, kuru meyve ve mamulleri ihracatı yüzde 66,9, madencilik ürünleri ihracatı yüzde 67,9 ve gemi ve yat ihracatı yüzde 77 geriledi.
Kocaeli’nin ihracatında en büyük payı olan kimya, otomotiv, elektrik-elektronik ve demir-demir dışı metaller sektörlerinde mart ayında ihracat yüzde 0,2 ile yüzde 39,6 arasında geriledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre Mart ayında Türkiye’nin ihracatında yaşanan düşüş Kocaeli’nin ihracatında en büyük payı olan sektörleri de etkiledi. Kimya, otomotiv, elektrik-elektronik ve demir-demir dışı metaller sektörlerinde mart ayında ihracat yüzde 0,2 ile yüzde 39,6 arasında geriledi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı açıklamada; “Mart ayında Türkiye genelinde olduğu gibi İlimiz ihracatı da gerilemiştir. Kocaeli ihracatında yüzde 38’er paya sahip olan Kimya ve otomotiv sanayinin ihracatında da sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 12 gerileme olduğunu gözlemliyoruz. Ayrıca ihracat demir-demir dışı metaller sektörlerinde yüzde 11 ve elektrik-elektronik sektöründe yüzde 39,6 oranında geriledi” dedi.

Başkan Ayhan Zeytinoğlu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketinin ihracatın canlanmasına katkı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Öte yandan mart ayında Kocaeli’den yapılan Meyve sebze mamulleri ihracatı yüzde 66,5, kuru meyve ve mamulleri ihracatı yüzde 66,9, madencilik ürünleri ihracatı yüzde 67,9 ve gemi ve yat ihracatı yüzde 77 geriledi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.