ZİYARETLER DERNEĞİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

Gündem 03.04.2019 - 17:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ZİYARETLER DERNEĞİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

11 Kasım 2016 yılında faaliyete geçen Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yeni binasında yardım ve kültürel faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Uzun zaman önce Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği birçok kültürel etkinlikler yaptı. Aynı zamanda Derneğe ait yeni binası olması için yapılan çalışmalar sonucunda Gölcük Kavaklı Mahallesinde yer satın alarak 2014 yılında dernek binasının yapımına başladılar. Dernek kültür binası 20126 yılında tamamlanarak faaliyetlerine başladılar. Dernek faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Seyfettin Öztürk; “Dernek binamızı 2014 yılında yapımına başlayarak 2016 yılında tamamladıktan sonra 11 Ekim 2016 yılında yeni binamıza geçerek yardım faaliyetlerimize başladık.  Derneğimizin birinci ve ikinci katı 10 Yıllığına Gölcük Müftülüğüne tahsis ettik. Burada 04 ve o6 yaşlarındaki 42 çocuk talebe kur-an-ı öğreniyorlar. Üçüncü kat ise yetişkinlere yönelik kur-an kursu olarak devam ediyor. Yardım faaliyetlerine başlayan derneğimiz yaklaşık bin aileye gıda ve nakdi yardımı yapıyor. Ramazan ayında bizde kaydı bulunan yardıma muhtaç ailelerimize gerekli yardımlarımız devam edecektir. Kurban bayramında bu ailelerimize et yardımı yapılacaktır. Bu yardımlarımız devam ederken aynı zamanda derneğimizde kültürel etkinlikler yapılıyor.  Her ay muntazam olarak kadınlara ayda 2 kez,  erkeklere ayda bir kez konferanslar veriliyor. Bu aşamada kadın kolları başkanımızı dernek yönetimi tarafından Nazlıhan Torun belirlendi. Derneğimizin gençlik kolları başkanı Emre Yıldırım olarak belirlendi. Her iki başkanımız dernek üyelerinden ekibini kurmak için önümüzdeki günlerde çalışmalarını yapacaklar. Derneğimizin bu kültürel etkinlik kapsamında 7 Nisan Pazar günü Gerçek Müflis Kimdir adılı konferans düzenleyecektir. Konferansa Gölcük Vaizi Hızır Veziroğlu konuşmacı olarak katılacak. Bu konferansımıza tüm Gölcük Halkımız davetlidir. Derneğimizin resmi açılışı Mayıs ayında gerçekleşecektir” dedi. Fahri Haner   
11 Kasım 2016 yılında faaliyete geçen Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yeni binasında yardım ve kültürel faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Uzun zaman önce Gölcük Kavaklı Mahallesinde kurulan Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği birçok kültürel etkinlikler yaptı. Aynı zamanda Derneğe ait yeni binası olması için yapılan çalışmalar sonucunda Gölcük Kavaklı Mahallesinde yer satın alarak 2014 yılında dernek binasının yapımına başladılar. Dernek kültür binası 20126 yılında tamamlanarak faaliyetlerine başladılar. Dernek faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Seyfettin Öztürk; “Dernek binamızı 2014 yılında yapımına başlayarak 2016 yılında tamamladıktan sonra 11 Ekim 2016 yılında yeni binamıza geçerek yardım faaliyetlerimize başladık. 

Derneğimizin birinci ve ikinci katı 10 Yıllığına Gölcük Müftülüğüne tahsis ettik. Burada 04 ve o6 yaşlarındaki 42 çocuk talebe kur-an-ı öğreniyorlar. Üçüncü kat ise yetişkinlere yönelik kur-an kursu olarak devam ediyor. Yardım faaliyetlerine başlayan derneğimiz yaklaşık bin aileye gıda ve nakdi yardımı yapıyor. Ramazan ayında bizde kaydı bulunan yardıma muhtaç ailelerimize gerekli yardımlarımız devam edecektir. Kurban bayramında bu ailelerimize et yardımı yapılacaktır. Bu yardımlarımız devam ederken aynı zamanda derneğimizde kültürel etkinlikler yapılıyor. 

Her ay muntazam olarak kadınlara ayda 2 kez,  erkeklere ayda bir kez konferanslar veriliyor. Bu aşamada kadın kolları başkanımızı dernek yönetimi tarafından Nazlıhan Torun belirlendi. Derneğimizin gençlik kolları başkanı Emre Yıldırım olarak belirlendi. Her iki başkanımız dernek üyelerinden ekibini kurmak için önümüzdeki günlerde çalışmalarını yapacaklar. Derneğimizin bu kültürel etkinlik kapsamında 7 Nisan Pazar günü Gerçek Müflis Kimdir adılı konferans düzenleyecektir. Konferansa Gölcük Vaizi Hızır Veziroğlu konuşmacı olarak katılacak. Bu konferansımıza tüm Gölcük Halkımız davetlidir. Derneğimizin resmi açılışı Mayıs ayında gerçekleşecektir” dedi.
Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.