ZORUNLU DEĞİLSENİZ SOKAĞA ÇIKMAYIN

02.09.2020 - 12:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ZORUNLU DEĞİLSENİZ SOKAĞA ÇIKMAYIN

Arap Yarımadası’ndan gelen sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı. Hava sıcaklığının yarın rekor seviyeye ulaşacağını belirten yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu Kocaeli için sıcak hava uyarısı yayınladı. Sarı kodla yapılan uyarıda, hava sıcaklıkların yükseleceği belirtilerek 11:00 ile 16:00 saatleri arasına dikkat çekildi. 39 DERECEYE KADAR ÇIKACAK Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sarı uyarı yayınladı. Sıcaklıkların Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. SICAK ÇARPMASI UYARISI Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ettiği duyuruldu.   SICAKLARIN ARDINDAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ Kocaeli’de  bugün ve yarın 35 dereceye kadar çıkacak olan hava sıcaklığına karşın Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli'nin 12 ilçesine sarı kod uyarısı yaptı. Buna göre yarın sıcaklıkların daha fazla artması beklenirken, cuma ve cumartesi günü sıcaklıklar azalacak. Buna göre Cuma ve Cumartesi günü Kocaeli'de gökgürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.  SARI UYARI NEDİR? Meteoroloji, sarı uyarı için yaptığı açıklamada "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.
Arap Yarımadası’ndan gelen sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı. Hava sıcaklığının yarın rekor seviyeye ulaşacağını belirten yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu Kocaeli için sıcak hava uyarısı yayınladı. Sarı kodla yapılan uyarıda, hava sıcaklıkların yükseleceği belirtilerek 11:00 ile 16:00 saatleri arasına dikkat çekildi.

39 DERECEYE KADAR ÇIKACAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sarı uyarı yayınladı. Sıcaklıkların Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

SICAK ÇARPMASI UYARISI

Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ettiği duyuruldu.  

SICAKLARIN ARDINDAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ
Kocaeli’de  bugün ve yarın 35 dereceye kadar çıkacak olan hava sıcaklığına karşın Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli'nin 12 ilçesine sarı kod uyarısı yaptı. Buna göre yarın sıcaklıkların daha fazla artması beklenirken, cuma ve cumartesi günü sıcaklıklar azalacak. Buna göre Cuma ve Cumartesi günü Kocaeli'de gökgürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. 

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarı için yaptığı açıklamada "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.