ZORUNLU TATİL İPTAL EDİLİYOR

Gündem 22.01.2018 - 18:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ZORUNLU TATİL İPTAL EDİLİYOR

Kocaeli Valiliği tarafından kuaförler için salı, berberler için pazar günlerinin resmi tatil edileceği ve uymayanlara cezai işlem uygulanacağı açıklanmıştı. Karara göre Kocaeli Berberler Odası'na bağlı tüm berberler, pazar günleri çalışmayacak. Damat tıraşı hariç açık olan her işyeri zabıtaya bildirilecek. Damat tıraşı için de izin alınacak. Kocaeli Kuaförler Odası'na bağlı kuaförler ise Salı günü kapalı kalacak kararı esnaftan gelen itirazlar üzerine Valilik tarafından geri çekilecek.

TOPLANTI YAPILDI Geçtiğimiz hafta Kadın kuaförlerinin Salı, erkek berberlerinin ise Pazar günü zorunlu hafta tatili yapması kararının gözden geçirilmesi amacıyla Kocaeli Valiliği’nde genişletilmiş toplantı düzenlendi. Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban başkanlığında yapılan toplantıya, zorunlu haftalık tatil kararının hem sektöre hem kentimiz ekonomisine olumsuz sonuçlar getireceğini ve kararın uygulanmasının zor olacağını sürecin en başında açıklayan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ile oda başkanları katıldı.   ESNAF İSTEMEDİ Gölcük berberler ve kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül “Esnafımızdan gelen yoğun istek üzerine Salı güne erkek berberlerin pazar günü ise bayan kuaförlerin zorunlu tatili iptal edildi. Kocaeli Valiliği iz bununla ilgili bu hafta bir açıklama yapacak. Bu uygulama Türkiye genelinde bir çok bölgede uygulanıyor ancak bizim bölgemizde uygulanamadı. Esnafımız istediği günde tatil yapabilecek”dedi.   ESNAF KARARDAN MEMNUN İlçemizde ki bayan kuaförleri ve erkek berberleri uygulamanın iptal olmasından oldukça memnun olduklarını belirtiler. Esnaflar “ bu uygulama baştan yanlıştı. Bizimle bir toplantı yapılmadan böyle bir karar alındı. Bu karardan dönülmesi bizler için iyi oldu” dediler.   KARAR NEYDİ Koceli’de erkek kuaförü ve berber, kadın kuaförü ve güzellik salonları artık haftanın bir günü kapalı olacak. İlgili meslek odalarının teklifi üzerine Kocaeli Valiliği tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası Gebze Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar odasının görüşleri alınarak, Prekende Ticaretin Düzenlenmesi kanunu gereği erkek kuaförü ve berber, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının çalışma günleri ile ilgili çalışma yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre Kocaeli il ve ilçelerinde 20 Kasım’dan itibaren erkek kuaför ve berberleri Pazar günleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları ise salı günleri kapalı olacak. Alışveriş merkezleri bünyesinde sektörde faaliyet gösteren işyerlerinin bu karardan muaf tutulmasına karar verildi. Düğün ve özel günlerde açık olacak berber, kuaför ve güzellik salonlarının ilgili meslek odasının kontrolüyle açık olabilecek.
Kocaeli Valiliği tarafından kuaförler için salı, berberler için pazar günlerinin resmi tatil edileceği ve uymayanlara cezai işlem uygulanacağı açıklanmıştı. Karara göre Kocaeli Berberler Odası'na bağlı tüm berberler, pazar günleri çalışmayacak. Damat tıraşı hariç açık olan her işyeri zabıtaya bildirilecek. Damat tıraşı için de izin alınacak. Kocaeli Kuaförler Odası'na bağlı kuaförler ise Salı günü kapalı kalacak kararı esnaftan gelen itirazlar üzerine Valilik tarafından geri çekilecek.
TOPLANTI YAPILDI
Geçtiğimiz hafta Kadın kuaförlerinin Salı, erkek berberlerinin ise Pazar günü zorunlu hafta tatili yapması kararının gözden geçirilmesi amacıyla Kocaeli Valiliği’nde genişletilmiş toplantı düzenlendi. Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban başkanlığında yapılan toplantıya, zorunlu haftalık tatil kararının hem sektöre hem kentimiz ekonomisine olumsuz sonuçlar getireceğini ve kararın uygulanmasının zor olacağını sürecin en başında açıklayan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ile oda başkanları katıldı.
 
ESNAF İSTEMEDİ
Gölcük berberler ve kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül “Esnafımızdan gelen yoğun istek üzerine Salı güne erkek berberlerin pazar günü ise bayan kuaförlerin zorunlu tatili iptal edildi. Kocaeli Valiliği iz bununla ilgili bu hafta bir açıklama yapacak. Bu uygulama Türkiye genelinde bir çok bölgede uygulanıyor ancak bizim bölgemizde uygulanamadı. Esnafımız istediği günde tatil yapabilecek”dedi.
 
ESNAF KARARDAN MEMNUN
İlçemizde ki bayan kuaförleri ve erkek berberleri uygulamanın iptal olmasından oldukça memnun olduklarını belirtiler. Esnaflar “ bu uygulama baştan yanlıştı. Bizimle bir toplantı yapılmadan böyle bir karar alındı. Bu karardan dönülmesi bizler için iyi oldu” dediler.
 
KARAR NEYDİ
Koceli’de erkek kuaförü ve berber, kadın kuaförü ve güzellik salonları artık haftanın bir günü kapalı olacak. İlgili meslek odalarının teklifi üzerine Kocaeli Valiliği tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası Gebze Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar odasının görüşleri alınarak, Prekende Ticaretin Düzenlenmesi kanunu gereği erkek kuaförü ve berber, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının çalışma günleri ile ilgili çalışma yapıldı.
Yapılan düzenlemeye göre Kocaeli il ve ilçelerinde 20 Kasım’dan itibaren erkek kuaför ve berberleri Pazar günleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları ise salı günleri kapalı olacak. Alışveriş merkezleri bünyesinde sektörde faaliyet gösteren işyerlerinin bu karardan muaf tutulmasına karar verildi. Düğün ve özel günlerde açık olacak berber, kuaför ve güzellik salonlarının ilgili meslek odasının kontrolüyle açık olabilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.