ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR
ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR
AK Parti ilçe başkanı Çetin Seymen parti binasında düzenlediği Elazığ ve Malatya Depremi ile ilgili basın toplantısında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu; “asrın felaketi olan 1999 depremi bizde yaşadık. Yani damdan düşenin halinden damdan düşen anlar” dedi.
AK Parti ilçe başkanı Çetin Seymen parti binasında düzenlediği Elazığ ve Malatya Depremi ile ilgili basın toplantısında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu; “asrın felaketi olan 1999 depremi bizde yaşadık. Yani damdan düşenin halinden damdan düşen anlar” dedi.
AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen Parti binasında Elazığ ve Malatya depremi dolayısı ile parti binasında pasın toplantısını düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, K Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen ve parti yönetim kurulu katılım sağladı.
CANIMIZ NEREDE YANARSA BİZ ORADAYIZ
Ak parti ilçe başkanı Çetin Seymen; “17 Ağustos 1999 büyük deprem felaketini en ağır şekilde yaşamış bir şehrin evlatları olarak 24 Ocak'ta saat 20.55'te Elazığ'ın Sivrice İlçesinde meydana gelen ve Malatya'da da can ve mal kaybına neden olan depremin acılarını paylaşmaya devam ediyoruz. Devletimiz, bu büyük acının yaşandığı andan itibaren olay yerinde yaraları sarmaya, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına merhem olmaya çalışıyor. Türkiye, bu büyük deprem felaketinde ne kadar aziz bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi. Canımız nerede yansa, orada 80 milyon olduğumuzu bir kez daha ispatladı.
ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR
Sezer “Elazığ'da 37, Malatya'da ise 4 kişinin hayatını kaybettiği depremin hemen ardından hızla bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE ve güvenlik görevlilerinin yoğun ve özverili kurtarma çalışmasıyla Elazığ'da enkaz altından 45 can kurtarıldı. Depremde Elazığ'da bin 66, Malatya'da 481 kişi yaralandı. Biri yoğun bakımda olmak üzere 14 kişinin tedavisi sürüyor. Bugüne kadar 45 bin 859'u Elazığ'da, 34 bin 958'i Malatya'da olmak üzere iki ilde 80 bin 817 aileye kira yardımı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar ve AFAD tarafından Elazığ ve Malatya'ya depremzedeler için şimdiye kadar 102 milyon lira nakdi yardım gönderildi. Bu yardımlar depremden etkilenen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanıldı.
Elazığ ve Malatya'da 28 bin 861 çadır, 66 bin 429 yatak, 134 bin 929 battaniye, 29 ton 500 kilogram kömür, 130 ton odun, bin 100 soba, 90 bin 820 gıda kolisi, 61 bin 200 alışveriş kartı, 47 bin 459 kıyafet, 4 bin 453 koli giyim, 91 bin 773 paket hijyen malzemesi ve bebek bezi dağıtıldı. Elazığ şehir merkezinde 126 barınma alanı oluşturuldu. Bu alanlarda toplam 13 bin 566 vatandaş barınıyor. 3 bin 739 çadır kuruldu. Çadırların 2 bin 530'unda aileler kalıyor. Bunların dışında 19 bin 409 çadır bireysel dağıtıldı. Malatya'da ise 5 bin 948 çadırın bireysel dağıtımı yapıldı.
Elazığ'da Türk Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı, belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından 130 noktada 56 bin 860 vatandaşa 3 öğün sıcak yemek veriliyor. İl merkezinde 300 çölyak hastası glütensiz yemek hizmeti alıyor. Malatya'da Kızılay, Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları tarafından 6 bin kişilik 3 öğün sıcak yemek hizmeti veriliyor. Milli Eğitim ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığınca, çok sayıda personelle 54 bin 507 kişiye psikososyal ve manevi destek sunuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca, hayvanlarını kaybeden üreticilere küçükbaş ve büyükbaş hayvan ile 116 ton 900 kilogram yem yardımı yapıldı, hayvanlar için 531 çadır kuruldu. Malatya'da bin 165 ahır ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı, 87 küçükbaş ve büyükbaş hayvan öldü. Üreticilere küçükbaş ve büyükbaş hayvan, 69 ton 900 kilogram yem yardımı yapıldı, hayvanlar için bin 117 çadır kuruldu. Depremin ardından ilgili bakanlıklara bağlı birçok ekip anında ve hızlı şekilde Elazığ ile Malatya'ya yönlendirildi. Gönderilen çok sayıda ekipten 200 teknik personel Elazığ'da görevini sürdürüyor. Elazığ'da UMKE bünyesinde 94, 112 Acil Servis'ten ise 83 personel ve 25 doktor olmak üzere 202 personel görev yapıyor.
Malatya'da da 160 teknik personel çalışmalarını sürdürüyor. Malatya'da 1 UMKE ekibi çalışmalarına devam ederken, Doğanyol ilçe merkezindeki sahra çadırında 5 personel sağlık hizmeti sunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, bütün ilçe belediyelerimizle birlikte ilk andan itibaren bizler de deprem bölgesine hem personel, hem de maddi ve manevi bütün desteğimizi sunuyoruz. Bütün bunlar aslında depremle ilgili ülkemizin ne kadar yol aldığını gösteriyor. Şimdi Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde ilimizde de Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi kurulması için harekete geçildi. Yapacak daha çok işimiz var. Ancak bu birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, acının yaşandığı yerde 80 milyon olarak yüreklerimiz çarptıkça bütün bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.
YARDIMLAR EN İYİ ŞEKİLDE YAPILDI
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu; “Malatya ve Elazığ'da yaşanan depremi en iyi anlayan biriyiz. Yani Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Bu da biziz. Çünkü 17 Ağustos Asrın felaketi olan Marmara depremini bizler yaşadık. Ve neler çektiğimizi biz çok iyi biliyoruz. Bakın Türk milleti her zaman olduğu gibi bu aşamada yine farkını ortaya koydu. Çünkü nerede bir mazlum varsa, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa Devlet ve millet iş birliğinde bu yardımları en iyi şekilde yerine getiriyor.
Bu depremde Gölcük en iyi şekilde farkını ortaya koydu. Yani damdan düşenin halinden damdan düşen gibi yardım konusunda en iyisini yaparak depremzedelerin hep yanında oldular. Allah bizleri hepimizi bu tür felaketlerden korusun. Ama böyle felaketlerle mücadele edebilmek için teknik olarak yapılması gereken her türlü tedbiri devletçe alıyoruz. Bundan sonra yaşanacak olan her hangi bir felakette yıkımların azalması ve ölümlerin daha azalması için her türlü aşamasında tedbirler alınıyor. Bunlar yeterli değil. Yeterli olması için daha çok çalışacağız” şeklinde ifade etti.
Fahri Haner
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.