ALTINÖZÜ: DEVLET İMKANLARI DOĞRU KULLANMALI
ALTINÖZÜ: DEVLET İMKANLARI DOĞRU KULLANMALI
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınözü, İlçe Başkanı Mustafa Beyazıt ve yönetimi ile gazetemizi ziyaret etti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınözü, İlçe Başkanı Mustafa Beyazıt ve yönetimi ile gazetemizi ziyaret etti.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınözü, Gazetemizin iötiyaz sahibi Emine Akboyun'u ziyaret etti. Altınözü, ziyarette yaptığı konuşmada “Genel merkezimizin il ve ilçelerde sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, mülki erkan, sendikalar ve esnaf ziyaretleri oluyor. Bu çerçevede biz de Gölcük’teyiz. Ziyaretlerimizde elde ettiğimiz raporlar genel merkezimize iletiyoruz. Türkiye’nin bugünkü yönetim sisteminin, özellikle ekonomi yönetiminin bakış açısını değiştirmesi lazım. Bu açı değişmediği müddetçe, sistem devam ettiği müddetçe işin daha da kötüye gideceğini görüyoruz. Daha iyiye gidebilmek için öncelikle yeni bir yönetimin gelmesi lazım” dedi.
FAİZ SİSTEMİ YANLIŞ
Altınözü, “AKP’nin bu işi çözemeyeceği ortada. 20 yıl oldu, bir 20 yıl daha bu millet bekleyecek durumda değil. Özellikle son 50 yıldır dile getirdiğimiz adil düzen ekonomik sistemini hayata geçirmemiz lazım. Faiz sisteminin ortadan kalkması lazım. Bu da kademeli olarak ortadan kalkabilir. Önce uzaklaşmamız, sonra da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yılda 30 milyar dolar parayı AKP hükümetleri faiz veriyor. Bu para gitmesin, ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. İmtiyazlı müteahhitler, holdingler dediğimiz bir sistem var. Çanakkale Köprüsü’nden ilk gün 45 bin araç geçmesi gerekirken 6 bin araç geçti. 39 bin aracın parasını 85 milyon kişi ödüyor” dedi.
DEVLETİ İMKANLARI DOĞU KULLANMALI
Altınözü, konuşmasının sonunda “Aslında yap-işlet-devret modelleri güzel modeller, bizim de aklımızdan bu geçiyor ama bunun nasıl yapılacağını konuşmamız lazım. Devletimizin özellikle ticaret yapmayacağım, bunu özel sektör yapsın demesini de önemsemekle birlikte bunu nasıl yapacağımızı konuşmamız lazım. Halkımız bu konularda, özellikle yastık altındaki imkanlarını paylaşabiliyor. Türkiye’nin son 20 yılda büyük bir israf modeli ile yönetildiğini görüyoruz. Devlet binalarının çok lüks yapılmasını aklımız almıyor. Dünyada binalaşmaktan ziyade internete giden devlet modeli var. Bunu pandemide yaşadık. Devlet binasını görmedik. Tapu işlemlerinde sadece imza atmak tapu müdürlüğüne gidiyoruz. Dünya mekansız bir dünyaya gidiyor. Pandemi bunu hızlandırdı. Mekansız devlet yönetimine muhakkak geçmemiz lazım. Devletin bina yapmaması lazım. Devletin imkanları var, bu imkanları doğru kullanalım. Devletin imkanlarını halkımıza sunalım. Bunu yapmamız gerekiyor. Paylaşımda ve yönetimde adalet olursa herkes mutlu olur. İsrafı da ortadan kaldırırsak devletin ekonomik durumunu rahatlatmış oluruz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.