12 iLÇEDE MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KURULUYOR
SIFIR ATIK PROJESİ
Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ınn öncülük ettiği Sıfır Atık Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor.
İLÇE BELEDİYELERİYLE PROTOKOL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında ‘‘Kocaeli İli Sıfır Atık Yönetim Sistemi Dahilinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi arasında tanzim edilen Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Kurulmasına Dair Ortak Hizmet Protokolü’’ imzalandı. Protokol kapsamında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanması, taşınması, işlenmesi, geri kazanımı, geri dönüşümü, bertarafına yönelik altyapının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması iş ve işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüşmesini sağlamak maksadıyla 80 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor. İlk Mobil Atık Getirme Merkezi Başiskele ilçesinde kuruldu.
MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ KURULUYOR
Vatandaşları evlerinde kaynağında ayrı biriktirdikleri geri kazanılabilir atıklar (kağıt, cam, metal, plastik atıklar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık piller ve bitkisel atık yağlar) atıkların ayrı ayrı biriktirilerek geri kazanımının/geri dönüşümünün sağlanması ve halkın bu sisteme dâhil edilmesi amaçlanıyor.
ATIKLARI İLÇE BELEDİYELERİ TOPLAYACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince temin edilen ve konuşlandırılan Mobil Atık Getirme Merkezlerinde biriktirilen atıkların toplanması, taşınması, geri kazanımı iş ve işlemleri ilçe belediyeleri tarafından yürütülecek. Toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak ve döngüsel ekonomiye katkı sağlanacak. Mobil Atık Getirme Merkezleriyle sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması hedefleniyor.