BAŞKAN ÇAVDAR ‘BAYRAMLAR, BİZİ BİRBİRMİZE BAĞLAYAN GÜNLERDİR’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, Kurban Bayramı’na erişmemize istinaden dün düşüncelerini dile getirdi. Başkan Çavdar, konu hakkında yaptığı açıklamada “Dini ve milli bayramlarımız, bizi biz yapan, bizi kökümüze tarih ve maneviyatın kılcal damarlarından geçerek bağlayan müstesna dönemlerdir. Bayramlar, tıpkı bayrak gibi bağımsızlığın simgesi, birlik ve beraberliğin manevi güvencesidir. Bağımlı, tutsak, yenik ve sömürgeleşmiş toplum veya milletlerin ne kutlayacakları bir bayramı ne de ulaşacakları bir istikballeri vardır” dedi.

‘TAHAMMÜLSÜZ SİYASİ GÜRUHUN BUNLARDAN FARKI YOK’

Sözlerine devam eden Çavdar, “Bu yönüyle bayramlar, mensubiyet şuurunun kökleşmesini sağlayan, milletsiz ve milliyetsiz kumpasların kazınıp atılmasını temin eden imkan ve irade kaynağıdır. Türk milleti asırlardır irili ufaklı pek çok dış tazyik ve baskılarla oyalanmış, hırpalanmış, bazen de hücuma uğramıştır. Terör örgütleriyle demokrasi kisvesi altında dostluk ve yakınlık kuran işbirlikçiler, bunlardan bazılarıdır. İkinci yüzyıla çağrı yaparken geçmiş Türk yüzyıllarını çiğneyen, milli ve manevi değerleri örseleyen tarihsiz, tabansız ve tahammülsüz siyasi güruhun bunlardan farkı yoktur” dedi.

‘KURBAN İBADETİMİZİN KABULÜNÜ DİLİYORUM’

Başkan Çavdar, açıklamasının sonunda “Egemenlik haklarımız, istiklal şerefimizin vazgeçilmez ön şartıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cenab-ı Allah’a manen yaklaşmanın ve yakınlaşmanın muazzam bir fırsatı olan kurban ibadetimizin kabulünü içtenlikle diliyorum. Yurt içinde ve yurt dışında hayat ve varlık mücadelesi veren aziz vatandaşlarımızın, Türk ve İslam aleminde bir sancak gibi yükselen bütün kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah birliğimizi aratmasın, dirliğimizi azaltmasın, var olan düzenimizi hiçbir zaman aksatmasın” dedi.