BAŞKAN SEZER: GÖLCÜK İÇİN BİR HAYALİMİZ DAHA GERÇEK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bugün, Gölcük Millet Bahçesi içerisinde bulunan Kılavuz Derslik’in açılışını yaptı. Açılışa Başkan Büyükakın’ın yanı sıra, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhur İttifakı üyesi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, AK Parti eski ilçe başkanları, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kılavuz derslik içerisinde sanat atölyeleri, derslikler, çok amaçlı salon ve kütüphane bulunuyor.

BİRKAÇ SENE İÇİNDE ORMAN OLACAK

Açılışta konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Bulunduğumuz alan 1999 depreminden sonra enkaz döküm sahası olarak kullanıldı. 2019 senesinde de bu bölgede iki defa yangın çıktı. Bu atıl yerin böyle yemyeşil olmasını hayal etmiştik. Bir hayalimiz daha gerçek oldu. Artık buradan gençlerimiz istifade edecek. Bu alana 1300’ün üzerinde ağaç, 12 bin üzerinde bitki ekildi. Birkaç sene içinde burası orman haline gelecek. Bugün açılışını yaptığımız bu merkez de gençlerimizin eğitime büyük katkı sağlayacak. Bu güzel ortamda gençlerimiz derslerini çalışarak geleceğe hazırlanacaklar” dedi.

 

‘BURASI BİR ORMAN HALİNE GELECEK’

Programda ilk sözü alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Öncelikle çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bulunduğumuz alan, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra bir müddet enkaz döküm sahası olarak kullanılan 55 dönümlük bir alan. 2019 senesinde bu bölgede iki defa yangın çıkmıştı. Buranın böyle yemyeşil bir yer olmasını hayal emiştik. Gençlerimizin de istifade edebileceği, manzaralı ve güzel bir yer olmasını istemiştik. Bu alan Gölcük Millet Bahçesi olarak tamamlandı. Bin 300’den fazla 10 yaşın üzerinde ağaç, 12 binin üzerinde de bitki buraya dikildi. Birkaç yıl içinde burası orman haline gelecek. Şu an yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük Millet Bahçesi, Kılavuz Gençlik Etüt Merkezi ve Kütüphane ile 11-25 yaş arası gençlerimiz, sabah saat 10.00’dan akşam 19.00’a kadar burada her türlü hizmetten ücretsiz yararlanabilecekler. Kütüphaneden yararlanmak için bir yaş sınırı yok. Gençlerin burada güzel vakit geçirebilmesine, eğitim görmelerine imkan sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu eserin ilçemiz ve gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘KÜTÜPHANELERİN SAYISI GİDEREK ARTACAK’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Yoğun bir tempodayız. Çok sayıda açılış yapılıyor. Bunların arasında en keyifli olanı gençlerle ilgili olanlar. Geçtiğimiz günlerde Derince’de millet bahçesi içerisinde yine böyle bir kütüphane açtık. Sayısı da giderek artacak. Gençlerle bir araya geldiğimizde, ‘Öyle bir yer olsun ki kütüphane değil ama kitaplar olsun, ders çalışalım, arkadaşlarımızla dışarıda sohbet edelim, çayımızı içelim’ diyorlar. Aslında kitapların etrafında bir sosyalleşme, buluşma mekanı istiyorlardı. Tarif ettikleri şeyler buydu. Ortaya böyle bir mekan çıktı. Burada ders çalışabilirler, bahçeye çıkıp hava alabilirler, manzara seyredebilirler, dışarıda bile çalışabilirler. Burası inanılmaz bir fırsat ortamı sağlıyor” dedi.

‘12 İLÇENİN 12’SİNDE DE GENÇLİK MERKEZİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ’

Sözlerini sürdüren Başkan Büyükakın, “Buranın 7/24 açık olmasını istiyorlardı. Prensipte olabilir ama fiiliyatta olmuyor. Burada 24 saat gerçekten öğrenci olursa burayı 24 saat açık tutma sözü verebiliriz. Gençler yeter ki çalışsın, biz burayı açık tutarız. Gece 12’de kapanıyor diye biz 11’de gitmek zorunda kalıyoruz diyorlar. Bir hafta burayı açık tutarız. O hafta kaç kişi geldiğini not ederiz, gerçekten gelen olursa 24 saat açarız. Gençler, kendileriyle buluşmalarımızda, konseptin içerisinde spor ve sanatın da olduğu mekanlardan bahsediyorlardı. Bunu da 12 ilçemizin 12’sinde de olacak şekilde tasarladık. Bir spor merkezi, sanat kursları, teknoloji ile alakalı kurslar gibi birkaç fonksiyonun bir arada olduğu mekanları tasarlamaya karar verdik. 12 ilçenin 12’sinde de gençlik merkezi kurmayı hedefliyoruz. Var olanların ilçelere yayılmasını, yenilerinin de çeşitlendirilmesini istiyoruz. Üniversite öğrencisi olan 10 bin gencimize ayda 2 bin lira eğitim desteği vereceğiz. Burada ekonomik durumu göz önünde bulunduracağız. Bu sayı 10 bini geçerse oraya kaynak yaratırız. Bizim öngörümüz, 10 bini geçmeyeceği doğrultusunda. İlköğretim çağındaki yine on bin öğrencimize de aylık bin lira eğitim desteği vereceğiz” dedi.

‘DAHA FAZLASINI YAPABİLECEKSİNİZ’

Başkan Büyükakın, konuşmasının sonunda ise “Okullarda yemek dağıtın diye bir yaklaşım var. Birincisi, bu dağıtımın okullarda açık hale gelmesinden ötürü bu çocukların yardım alan çocuklar haline gelmemesi lazım. Dağıtım işi de ayrıca bir yer tutacak. İşin toplam bedeli de dağıtımdan ötürü artmış olacak. Bir de soğuk zinciri sağlayabilmek lazım. Bozulma gibi riskler var. Bunu yapmak yerine bin lira destek olalım, nasıl istiyorlarsa onu alabilsinler gibi bir yaklaşım geliştirdik. Teknoloji alanında çocukların okuryazarlığının artması için ayrı alanlar oluşturacağız. Bu mekanların gerçekleştirilmesi için teknoşehir mantığıyla çalışabilecek yerler oluşturmak istiyoruz. Geleceğin dünyası, gençlerin omuzları üzerinde yükselecek. Aranızda program yazabilen, aşı bulabilen, ilaç keşfedebilen bir kişi aranızdan çıkarsa bizim dünyanın gidişatına yön verecek bir ülke olacağımıza inanıyoruz. Bundan ötürü sizin için her şeyi yapabileceğimizi söylemek istiyoruz. Diğer imkanlar ve hizmetlerle birlikte çok daha güzeli olacak. Yarının dünyasında siz daha fazlasını yapabileceksiniz. Her birinizi bu manada bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Önümüzde Ramazan Bayramı var, bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Büyükakın ve protokol, Çanakkale Türküsü’nü söyleyen gençleri dinledi ve türküye eşlik etti. Başkan Büyükakın, programın sonunda da vatandaşlarla sohbet etti.