ÇANAKÇI ''ÇİFTÇİLER MÜJDE BEKLİYOR''

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamayan çiftçilerin oda üyeliklerinden kayıtlarını sildirmeye varan istekleri olduğunu ifade etti. Çanakçı, “Çiftçiler, bir müjde bekliyor” dedi

Google'da takip et
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamayan çiftçilerin oda üyeliklerinden kayıtlarını sildirmek gibi çeşitli istekleri olduğunu belirterek konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Çanakçı, açıklamasında “Bilindiği gibi çalışma hayatını tamamlayan emeklilerimize, Cumhuriyet’imizin 100. yılına istinaden 5 bin TL’lik bir ikramiye verilmesi kararı çıkmıştı ve bu ikramiyeler, geçtiğimiz günlerde sahiplerinin hesabına yatırıldı. Fakat tarımla uğraşan çiftçilerimiz, emekli olsalar dahi bu ikramiyeden faydalanamadı” ifadelerine yer verdi.

‘BU HAKTAN FAYDALANMALIYDILAR’

Başkan Çanakçı, açıklamasının devamında “İkramiyelerden faydalanamayan çiftçilerimizin bir kısmı, yaşadıkları bu mağduriyetin önümüzdeki süreçte de yaşanabileceğini, verilecek destekler veya ikramiyelerden, odaya kayıtlı olmalarından ötürü faydalanamayacaklarını düşünerek oda kayıtlarını sildirmek istiyor. Üretim yapmak istemediklerini ifade eden çiftçilerimiz de var. Uzun bir süreden bu yana arazisi olan fakat bu arazisinde üretim yapmayıp odalara kaydı olan çiftçiler de bu ikramiyeyi alamadı. İkramiyeler, elbette emeklilere bir nefes aldırdı fakat çiftçilerimiz de bu haktan faydalanmalıydı” ifadelerini kullandı.

‘ÇİFTÇİLERİMİZ, TARIM SEKTÖRÜNÜN EMEKTARIDIR’

Sözlerini sürdüren Çanakçı, “İkramiyenin verilmesi için esas alınan tarih, Ekim ayı idi. Çiftçilerimiz 1 Ekim 2023 tarihi öncesinden önce kayıtlarını sildirmiş olsaydı ikramiyeleri alabilecekti. Bu sürenin ardından oda kaydını sildirmek, üretimden vazgeçmek sorunu çözmüyor. Çiftçilerimiz, tarım sektörünün emektarlarıdır ve üretim olmazsa sofralarımıza çoğu ürünü koyamayız. Bunun bilincinde olmalı ve çiftçilerimize gereken değeri vermeliyiz. Çiftçilerimiz, müjdeli bir haber bekliyor. Çiftçilerimiz, üretim yaptıkları için cezalandırılmamalı. En kısa zamanda bu müjdenin verilmesini beklemekteyiz” dedi.