ÇEVREYİ KİRLETMEYİN

İlçe sınırları içerisindeki bitkisel atık yağ üreticileriyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans alarak yetkilendirilmiş firmaların bitkisel atık yağların mevzuata uygun uzaklaştırılması veya geri kazanımı sağlanmaktadır.

Resmi Gazete'nin 19/04/2005 tarih ve 25791 no'lu sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren  Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğiile atık yağların olduğu gibi doğaya bırakılması ve kanalizasyona dökülmesi yasaklanmıştır.

Gölcük Belediyesi 2009 yılında Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesini hayata geçirmeye başlamıştır. 

Gölcük Belediye'si Bitkisel atık yağların geri kazanımı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Lisanslı Firmalar ile çalışmaktadır. Bu kapsamda 350 haneye bitkisel atık yağ toplama bidonları bırakılmıştır. Ayrıca Muhtarlıkların ve okulların tümünde, camilerin bir kısmında toplama işlemi gerçekleşmektedir. Bitkisel atık yağların çevre ile uyumlu yönetiminin sağlanması ile insan ve çevre sağlığı korunmuş olur ve geri kazanımı ile ekonomik değeri olan ürünler üretilerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlanır. Böylece çevresel bir problem, çevresel avantaja dönüştürülebilir.

Gölcük genelinde tüm lokantalar, yemek üretim tesisleri, okul kantinleri, büfeler, fast food satış noktaları ve fabrika yemekhanelerinden çıkan bitkisel atık yağların toplanması Çevre ve Şehircilik  Bakanlığının yetkilendirdiği firmalar tarafından toplama işlemi gerçekleştirmektedir. Bitkisel atık yağları biriktirme bidonları bırakılmıştır. Senede 70 ton bitkisel atık yağ toplanmaktadır.