ÇİÇEK “KALİTELİ VE EN UCUZ ETİ SATACAĞIM”

TÜRKİYE'DE YOK
Başiskele'de TED Koleji'nin karşısına özel bir dükkan açıyorum. Burada özel ve sağlıklı ürünler satacağım. Bu dükkanda organik süt, organik yumurta, iyi tarım ile yetiştirilmiş dana eti satacağız. Bu konsept çok farklı olacak. Türkiye'de başka yerde yok. İçinde Malatya Pazarı var. Gün kurusu kayısı Malatya'da hangi köyde iyi yapılıyor? Yada pestil hangi köyde daha iyi yapılıyorsa oradan getireceğiz. Kars'da bir dostum var. Köyde organik kaşar yapıyorlar. O kaşar gönderecek. Antalya'da Rani çiftliği var. Rani çiftliğinin 100 çeşide yakın ürünü olacak. Peynir, manda yoğurdu. Sucuklar bile dana, manda, koyun sucuğu olarak ayrılacak. Kaliteli seçkin ürünleri burada insanlarla buluşturacağım” dedi.

BAŞKASI AÇAMAZ
Çiçek “Bu dükkanın içerisinde tavşan, bıldırcın, kaz, ördek etinin olduğu ayrı bir bölüm var. Çok farklı bir konsept olacak. Birisi kalkıp ben aynı dükkanı açacağım diyemez. Çünkü biz bu dükkan için Vadi Besicilik alt yapısını kullanıyoruz. Vadi Besicilik 40 milyona yakın sermaye ile yapılmış bir yer. Öyle bir dükkan açabilmek için Vadi besicilik olman lazım” dedi.


SU FABRİKANIZ OLMASI LAZIM
Çiçek “Daha basiti su fabrikası olması lazım. Çünkü ben o su fabrikasında şişeler üreteceğim. O sütleri o şişelerde kullanacağız. Kaç litre istiyorsanız basacaksınız makineye, o kadar süt dolduracak ve o sütü içtiğiniz zaman ne kadar farklı süt içtiğinizi göreceksiniz” şeklinde konuştu.

EN KALİTELİ ETİ BEN SATACAĞIM
Çiçek “ Belki de Kocaeli'nin en ucuz kasabı olacağım. En kaliteli eti ben satacağım. Çünkü ben buradan kasaba maliyetine karkas et veriyorum. Ondan kar ediyorum. O eti kasaba verdiğim fiyata dükkanda satacağım. Kasaba erdiğim fiyata sattığım zaman daha çok kazanacağım. Ben kasaba hayvanı verirken karkas et olarak veriyorum. Sakatat, kelle, ciğer, derisi kasaba bedava kalıyor Oda bir hayvanda 600-700 lira ediyor. Şimdi 700 lira bana kalacak. Günde  5 hayvan satsam 3 bin 500 lira sakatattan kazanırım. Etten kazanmama gerek yok. Zaten ben eti kasaba satarken kazanıyorum. Göreceksiniz en ucuz eti ben satacağım.  Hatta şöyle bir iddiam var. Benden daha ucuz et satan yer bulurlarsa o kişiye bedava et vereceğim. Ama et benim sattığım kalitede olacak. Kalite olmazsa olmazım” dedi.

EN KALİTELİ DOLABI GETİRTİYORUM
Çiçek “Bu proje için lokantalardan bana aşırı talep var. İşletmeciler ( En azından dükkana iyi tarım ile yetiştirilmiş, dana eti üreten  Vadi Besiciliğin ürünlerini kullanıyoruz yazalım ) diyorlar. Çünkü Sanat et olayı milleti korkuttu. Bizim yaptığımız çok ciddi yatırım. Sadece dükkanın dekorasyonuna çok büyük para verdim. Dolaplar en kaliteli ve en pahalı dolap. İçerisinde mesela DRY AGED et dolabı var. Bu dolabı Japonya'dan Türkiye'ye ilk ben getiriyorum” dedi.

ET KARARMIYOR
Çiçek “ Steak restoranlarına gidiyoruz et dolaplarını görüyoruz. Onlar hava ile ete üflüyor. Ve et kararıyor. Ama bu dolaplar hava üfleyerek eti saklamayacak. Eti dolabın kendi soğukluğu ile saklayacak. Burada et beyazlayacak. Bu dolapların bir tanesi bile çok pahalı. Ben buradaki steakcilere soruyorum. Aynısı değil. Özel etlerin dükkanda hazırlandığı farklı bir bölüm var. Bu bölüm komple cam. Sen o anda etin orada nasıl parçalandığını, içeride ki etleri, kıymanın nasıl yapıldığını şeffaf bir şekilde görüyorsun. Ama temas edemiyoruz”dedi.

HELAL GIDA SERTİFİKASI
Çiçek “Benim kasap dükkanlarımın tamamında SİP sistemi var. SİP Sistemi dükkan kapanma saatinden sonra sistem dolapların tamamını otomatik olarak yıkıyor. Bütün makineler temizleniyor. Burada insan ile teması kestik Ve bu proje ile hayalimiz iyi bir ödül almak. Müracaatlarımız olacak. Helal Gıda, iyi tarım sertifikası aldık"dedi.

Benim amacım Vadi Besiciliği sadece İzmit'te değil, tüm Türkiye'de duyurmak Burada çok büyük yatırım var. Mesela kasap dükkanı için kalktım özel bir mezbaha yaptım. Bizim bir  çiftliğimiz Kocaeli'nin ilk ruhsatlı özel mezbahası vardır. Orayı yapma amacımız şu.  Ben kasap dükkanıma Vadi Besicilik adını koyacağım için yarın bir gün mezbahada karşılaşabileceğimiz bir olumsuzluk benim bütün şirketlerimi etkileyebilir.

ŞARBONLU HAYVAN
Mesela normal mezbahaya Şarbonlu bir  hayvan geldi.  O hayvanı kestikleri bıçakla bizim hayvanı da kestiler. Bizim hayvana da mikrop bulaşır. Veya hayvanı kestikten sonra hayvan soğuk hava deposunda dinleniyor ya, soğuk hava deposunda bazı hayvanlarda hasta diyelim. Bizim hayvanda hasta olacak Küçük bir risk. Ama risk. Biz bu riskleri dahi ortadan kaldırmak için modern bir mezbaha yaptık. “

KASAP ARABALARI ÇOK KÖTÜ
Orada hayvan kesilecek soğuk hava deposuna konulacak. Dinlendikten sonra filelenecek  özel taşıma arabaları ile taşınacak Kasap arabaları çok kötü hallerde. Etler yerde oluyor. Adamlar çizme ile orada dolaşıyor. Bizim mezbahada et, soğuk hava deposundan bant sistemi ile araca getirilecek. Kasap dükkanına gelince yine bant sistemi var. Oradan depoya gidecek. Yine bir insan teması olmayacak.

İYİ TARIM RUHSATI
Çiftliğimiz için İyi Tarım Uygulamaları Ruhsatı aldım. Türkiye'de ilk biz aldık. İyi Tarım Uygulamaları dananın doğduğu günden kesildiği güne kadar olan sürecin takibi Dananın doğduğu ahır, doğduğu ahırın sahibinin isminden tutun, doğumdan sonra bakanlık ve işletme sahibi tarafından yapılan aşılar, dananın kesim gününe kadar yemiş olduğu yemleri kayıt altına alan bir sistem bu.

ORGANİK YUMURTA
Organik yumurta çiftliğini kurdum. Pazarlarda satılan organik yumurta gibi değil ama. Bu uygulamada Bakanlık üç günde bir denetim yapıyor. Bütün sorumluluk bana ruhsatı veren kişilere ait. Yeminden tutun suyuna kadar farklı bir beslenme sistemi uygulanıyor. Tüm aşamaları kayıt altına alınıyor.

TÜRKİYE'DE İLK 50'DE
Ben Türkiye'yi seviyorum. Ekmek yediğim yer Kocaeli. Çocuklarımın okuduğu yer Kocaeli.  Dostlarım arkadaşlarım Kocaeli'de. Çok şükür iyi bir ismimiz var. Ben bir iş adamının Ülkeye ve şehre katkısına bakarım. Ben yıllardır Gölcük'de vergi rekortmeniyim. Bunu kimse bilmez. Vadi besicilik olarak Türkiye'de verdi dairelerinde ilk 50'ye giren ikinci bir besicilik firması yok Şehirde güzel yatırımlar yapan ve vergisini ödeyen kişi iş adamıdır.” Dedi.

28 ÜLKEYE SU GÖNDERİYORUM
Bir diğer şirketimiz olan Gürpınar'da 200 kişi çalışıyor. Gürpınar'da toplam ekmek yiyen 10 bin insan var. Ben orada Türkiye'nin en büyük markalarını üretiyorum. Hayat Su, Hamidiye Su'yu üretiyorum. Benim yıllık 20 milyon dolara yakın ihracatım var. 28 Ayrı Ülkeye su ihracatım var. Bugün İngiltere'ye, Almanya'ya giderseniz Gürpınar Su'yu görebilirsiniz. 

ET NASIL SAKLANIR
Ben bu şehirde insanların Kurban bayramında kurban kesmesine vesile oluyorum. İbadetlerini kolaylaştırıyorum. Bundan daha güzel bir şey var mı? Biz kurban etinin kilosunu 40 liraya gelecek şekilde ayarlıyoruz. İnsanlar buraya gelip piknik yapar gibi kurban kesiyor. Ayran var. Su var. Çay var. Her şey düzenli. Etleri nasıl muhafaza edeceklerini de anlatıyoruz. Etin en güzel muhafaza şekli şöyledir; Eti eve getirince oda sıcaklığında bir yerde tepsiye yan yana koyun.. 1 saat öyle kalsın. Sonra 1 saat diğer tarafı kalsın. Sonra eti dolaba koyun. Yarın sabah istediğinizi yapın.

KİMSEYLE GÖBEK BAĞIMIZ YOK
Benim İzmit'te kötü anlamda kimse ile işim yok. Ben burada dana kesiyorum. Hayatım boyunca hiçbir Devlet ihalesine girmedim, almadım. Bize teklif gönderiyorlar ben başkasına yönlendiriyorum. Hayatım boyunca devletin hiçbir iğnesini para ile satın almadım. Bizim kimseye göbek bağımız yok.

BÖYLE BİR YURT YOK
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesin de  bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Adı Günebakan Kız öğrenci yurdu. Bu yurtta Türkiye'de bir ilk. Türkiye'de böyle bir öğrenci yurdu yok. İçinin dizaynı kaldı sadece. Bütün odalarında balkon var. Türkiye'de her her odada balkon olan ikinci urt yok. İçinde yüzme havuzu, sauna, hamam, sinema, fitness salonları var Kütüphane, ettt odası, üst katına büyük kafe yapıyorum. Sadece oradaki öğrencilere özel. 2-3 tane dev ekranlı televizyon olacak. Sen hangi televizyonu izlersen o televizyonun sesi sana gelecek. Yandaki televizyonun sesi sana gelmeyecek. Hava perdesi ile sesi içeride tutuyoruz. 

HERŞEY YURDUN İÇERSİNDE VAR
Tek kişilik odalarımız var. Bütün odalar süper. Yurdun çıkış nedeni de şöyle. Benim kızım üniversite kazandı. Ama yurtta vakit geçirebileceği hiçbir yer yoktu. Ben olmasını istediğim her şeyini içinde barındıran bir yurt yapmak istedim. Çocuklarımız her şeyini burada yapacak. Havuza girecek. Kuaföre gidecek. Sinema var. Kız öğrenciler için önemlidir bunlar. Bir öğrenci yurda girdiğinde dışarıya çıkmasına gerek yok. Her şey bu yurdun içerisinde olacak” dedi.