EĞİTİMDE BÜYÜK BAŞARI
Gölcük Gölcük Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 2017 Teklif çağrısı döneminde Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlayıp başvurusunu yaptığı 2017-1-TR01-KA102-040750 numaralı ve “Mobil Uygulamaların Otomasyon Sistemlerine Entegrasyonu / Integration of mobile applications into automation systems (IMAAS)” isimli projemiz kabul edildi.
Proje kapsamında; 12 öğrencimiz İngiltere'de ve 12 öğrencimiz ise İspanya'da eğitim alacaklardır.
Yeni mezun olmuş veya olacak başarılı gençlerimize, hem dünya çapında hem de Türkiye'de bilişim sektöründe yaygın olarak kullanılmaya başlanan mobil programlama ve otomasyon sistemlerine entegrasyonu konusunda Avrupa'nın geldiği noktayı göstermek, iş dünyasının gereksinimlerini de göz önüne alarak konuyla ilgili eğitim almalarını sağlamak, Avrupa'daki uygulamalarını yerinde görerek uygulamalı eğitimler ile de deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır.
Gelişen teknoloji ile birlikte sistemlerin yer ve zamandan bağımsız kontrol gereksinimi hızla artmakta, bu durum her geçen gün daha fazla mobil yazılım geliştirilmesi ihtiyacını doğurmakta ve sektördeki eleman açığı giderek büyümektedir. Bu açığı kapayabilmek için; bu alanda çalışmak isteyen yeni mezun gençlerimizin mesleki becerilerinin güçlendirilmesi, alanında hakim bilgiye sahip ve tercih edilen ara elemanlar olarak yetiştirilmesi, uluslararası çalışma deneyimleri kazandırılması ve iş piyasası için yüksek bilgi ve beceriye sahip olmaları ve mobilite günceliğini yakalamaları hedeflenmektedir.
Hazırladığımız projeler
Uluslararası bilişim sertifikasyonunu yaygınlaştırarak ,ülkemizin ve işletmelerin, mobil programlama yönünde ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücü yetiştirilmesine ve bu suretle bölgenin istihdam imkanlarını arttırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak.
Mesleki bilgi ve dil anlamında, ülkemizde dünya standartlarında elemanlar yetiştirilmesine katkıda bulunmak,
Ülkemizin BT harcamalarının yerel kaynaklarla karşılanmasına katkıda bulunmak,
Ulusal programlama alt yapımızın geliştirilmesine katkıda bulunmak,
Bilişim sektöre uygun olarak piyasa gereklerinin eğitim uygulamalarına aktarılmasını amaçlamaktayız.
İleri seviye bilişim teknolojilerinin ülkemizi daha zengin ve çağdaş bir ülke yapacağı bilinci ile proje hazır
Projemiz, ülkemizin ve işletmelerin, mobil programlama yönünde ihtiyaç duyduğu vasıflı iş gücü yetiştirilmesine ve bu suretle bölgenin istihdam imkânlarını arttırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunacaktır. Bu proje ile edinilecek deneyim; kurumlarda, eğitimde kalite anlayışının tüm Avrupa boyutunda yerleşmesine de katkıda bulunmak için kullanılacaktır. Bu staj çalışmaları gençleri yeni fikirler üretmeye ve fikirlerini hayata geçirmeye teşvik ederek; sorumluluk, girişimcilik ve üreticilik yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Proje gençlerimizin diğer kurumlarla ortaklık ve iletişim ağları oluşturmasını, araştırmalar yapmalarını, projeler geliştirmelerini ve bunun sonucunda da yeni girişimler oluşturmalarını, bu çerçevede dinamik bir girişimcilik ortamı oluşturmayı teşvik etmektedir.
Son yıllarda öne çıkan eğitim sertifikasyonu; eleman tercihinde, iş alımlarında ve kariyer ilerlemelerinde firmaların önem verdiği bir araçtır. Kurumumuzun CISCO Academy olması, dolayısıyla öğrencilerimizin iletişim teknolojilerindeki alt yapısını ve bu alandaki tercih edilebilirliğini arttıracak ön sertifikasyonu sağlamaktadır. Projeye katılacak öğrencilerimize “Android Programlama ile Mobil Yazılım Geliştirme” eğitimi programları uygulanacak ve bu eğitimler içinde ulusal geçerliliğe sahip sertifikalar verilecektir. Bu durum öğrencilerimizi, Avrupa eğitim programına uyumda avantajlı duruma getirecektir.
Haber: ENES AZMAK