ELLİBEŞ “ CAMİLER HAFTASI KUTLU OLSUN“

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Camiler Haftası dolayısıyla bir açıklamada bulunarak, Camiler, Müslümanların Allah'a ibadet ettikleri yerlerdir. Yeryüzünün en şerefli yerleri olan camilere "Allah'ın evi" denilmektedir. Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç kısaca herkesimden insanımızı bünyesinde toplayan mekânlardır dedi.


Başkan Ellibeş, Camiler, Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir. Camiler, aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir dedi.


Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl Ekim ayının ilk haftasını "Camiler Haftası" olarak ilan etmiştir. Bu hafta da camilerin bakım onarımı yapılmaktadır. Camilerin daha temiz, daha bakımlı olması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Gölcük Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde İlçe genelindeki ve Köylerimizdeki mevcut camilerin temizliğini, gerektiğinde onarımına imkanlar ölçüsünde destek ve katkı sağlamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler Haftasını kutluyor, Camilerimizde görev yapan tüm Din görevlilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.