''ENGELLİLERE TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTTIRMALIYIZ''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim verdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi Belediye başkanlarının eşleri ve bayan meclis üyelerini misafir etti. Programda özel öğrencilerle yakından ilgilenen Doç. Dr. Figen Büyükakın; “Toplumsal farkındalığımızı arttırmamız gerekiyor” dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNE ZİYARET

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, ilçe belediye başkanlarının eşleri, bayan meclis üyeleri ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim verdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

MERKEZ HAKKINDA BİLGİ

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi ritim gurubu, misafirlerini düzenledikleri halk oyunu ile karşıladı. Merkez’de eğitim gören öğrencilerin oyunu misafirler tarafından ayakta alkışlandı. Gösterinin ardından Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse tarafından katılımcılara

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi verildi.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM, BAĞIMSIZ BİREY

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel bireylere yönelik eğitimlere önem verdiğini belirten Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse; “Merkezimiz 17-35 Yaşları arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim veriyor. Bunun nedeni özel bireylerin 18 yaşına kadar milli eğitime bağlı kurumlara gitmeleri. 18 yaşından sonra boş kalıyorlar. Biz bu boşluğu doldurmak ve sürdürebilir bir eğitimi amaçladığımız için merkezi açtık. Merkezimizin en önemli amacı öğrencilerimizi bağımsız bir birey haline getirmek. Çocuklara sosyal gelişim hizmetleri veriyoruz. Çocuklarımızı bağımsız yaşam kursları vererek bir birey haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun ardından meslek kursları vererek bu öğrencilerimizi iş sahibi yapıyoruz” dedi.

 

TOPLUMSAL FARKINDALIĞIMIZ ARTMALI

Engelli bireylerin eğitimine dikkat çeken Doç. Dr. Figen Büyükakın ise; “Benim de bir engelli çocuğum var. Eğitimi için büyük çaba sarf ettik. Bizim yapmamız gereken en önemli konu farkındalık. Toplumsal farkındalığımızı arttırmamız gerekiyor. Çocuklarımız çok özeller, fakat ulaşılamayacak değiller. Gönüllerine bir şekilde ulaştığınızda size gönül kapılarını sonuna kadar açacaklar. Bu dünya bir imtihan dünyası. Hiç kimseyi rabbim yavrusu ile sınamasın. Büyük bir yük ama mükâfatı çok fazla” açıklamasında bulundu.

 

EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin eğitimlerine dikkat çeken Büyükakın; “Öğretmenlerimizi sonuna kadar kutluyorum. Her yer burası gibi değil. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki eğitmenlerimiz özveri ve fedakarlık gerektiren bir mesleği icra ediyorlar. Öğretmenlerimizin öğrencilerinin sevinçlerini gördüğünde daha bir motive oluyor. Ben hepsini tek tek tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

 

ENGELLİLER ÇALIŞTAYI

Her annenin engelli çocuğunu düşündüğü belirten Doç. Dr. Büyükakın; “Bir annemiz diyor ben sağken bakarım ama ben yokken çocuğum ne olacak. Devlet bunun için var. Bugün gelinen noktada devletimiz engelliler konusunda önemli yol aldı. Biz de engelli bireyler ve aileleri için çalışmalarımıza başladık. İlk hedefimiz engelliler çalıştayı. Geniş bir katılım ve özellikle engelli bireylere sahip ailelerin yer aldığı bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra 2 okulu pilot bölge seçtik. Annelerimize yönelik gümüş kazaz örücülüğü kursu açtık” dedi.

 

ÖĞRENCİLERLE PASTA YAPTILAR

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Figen Büyükakın ve beraberindeki heyet Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi atölyelerini gezdi. Figen Büyükakın, mutfak eğitim bölümünde pastacılık alanında özel  gösterileri ile tanınan pasta ve çikolata şefi Mehmet Teke Polen’in eğitimine katıldı. Doç. Dr. Büyükakın, özel öğrenciler ile birlikte pasta yaptı.