''HALIDERE'YE LİSE İSTİYORUZ''

2019 yerel seçimlerinde muhtarlık adayını açıklayan Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Ataman Akdeniz; “Halıdere'de 14 dönümlük mükemmel bir arsa var bu arsanın üzerine lise veya dengi okulun yapılmasını istiyoruz.

2 ay fazla askerlik yaptım
Mart 2019 yerel seçimlerine yaklaşık 6 ay kaldı. Bu süreç içerisinde Muhtar Adayları bir, bir açıklanırken, mevcut muhtarlarda adaylıklarını açıkladılar. Bu kapsamda Gölcük Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Ataman Akdeniz kendini tanıtarak adaylığını açıkladı. Muhtar Ataman; “ben 1952 doğumlu iki çocuk babası iki de torunum var. İlkokulu Halıdere, ortaokulun ve lise öğrenimimi İzmit'te tamamladım. Okul öğrenimimi tamamladıktan sonra Asker öncesi ticaretle uğraştım. Ardından İzmit Belediyesi Su İşlerinde 3 yıl çalıştım. 1972 yılında vatani görevim olan Kırklareli ilinde tamamladım. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatından dolayı iki ay fazla askerlik görevimi yaptım. 

İş hayatımda sosyal aktivitelerim devam ediyordu
Askerlik sonrasında Gölcük Donanma Komutanlığına Bağlı olan İkmal Merkezi Komutanlığında işe başladım. İş hayatım devam ederken, yine sosyal aktivitelerim devam ediyordu. Bu kapsamda 2 Dönem Halıderespor kulüp başkanlığı yaptım. Daha sonra Halıdere ilkokul yaptırma ve yaşatma derneğini kurarak eski okulu yıkarak yerine yeni ilkokul yaptık. Bu çalışmalarım devam ederken, 1994 yılında emekli oldum. Zaten Halıdere Körfez Mahalle muhtarlığında uzun süre birinci aza olarak görev yapıyordum. 2001 yılında Muhtarımızın vefatı dolayısı ile yapılan ara seçimde mahalle sakinlerinin destekleri ile muhtar seçildim. 

Muhtarlık duygusu kelimelerle anlatılamaz
Aslında muhtarlık bir gönül işidir. Bende gönüllü olarak halkımıza hizmet için yola çıktım. Ama bu hizmeti anlatmaya kelimeler yetmez. İnsana hizmet çok ama çok önemlidir. İnsanların dertleri ile dertleşmek, var olan sıkıntılarını gidermek gibi güzel bir duygu olamaz. Bir insan mutlu oldumu biz muhtarlar daha da mutlu oluruz. Benim telefonum 7/24 açık. Mahalle sakinlerimiz gecenin kaçı olursa olsun arayabilirler. Zaten Muhtarların sadece mührü var. Muhtarların yaptırım için bir bütçesi yoktur. Bundan dolayı muhtar resmi kurumlar ile vatandaş arasındaki köprüdür. Mahalle ve mahalle sakinlerinin var olan sıkıntıları muhtar aracılığı ile yetkilileri bildiriliyor. Muhtarda bu işin takipçisi olur. Ben bu güne kadar en iyi şekilde muhtarlık görevimi yapmaya çalıştım. 

Mahallemizde lise ve dengi okulun yapılmasını istiyoruz
Halıdere 650 senelik bir belde. Halıdere Tarihi ve Kültürel kalıntılar çoktur. Beldelerin birleşmesi kapsamında 2009 yılında Beldeler kapanarak Gölcük Belediyesine bağlandı. Ama Halıdere için hizmetler aksamadan devam edildi. Bizim için en önemli bir proje ise Fizik Tedavi ve Toplum Ruh sağlığı Merkezini Halıdere'ye kazanılması oldu. Aynı zamanda diş polikliniği olarak ta hizmet vermesidir. Görünüm olarak lazım olan çarşı meydanın yapılmasıydı. Bunun için çalışmalar yaparak Gölcük Belediyemize bilgi verdik. Gölcük Belediyemiz çarşı meydanı için yapım çalışmalarını başlattı. Bu da kısa bir süre içerisinde bitirilerek faaliyete geçecektir. Bu hizmetlerinden dolayı ben Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş'e teşekkür ederim. Halıdere için çok ama çok önemli bir proje ise Halıdere'de 14 dönüm mükemmel bir arsa var. Bu arsanın üzerine Lise veya bir dengi okulun yapılmasını istiyoruz. bunun için gerekli yetkililerimize bilgi verdik. İnşallah bu hayalimiz gerçekleşecek. Bu duygu ve düşüncelerimle 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday oldum. Mahalle sakinlerimizin desteklerini bekliyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Fahri Haner