HASTANEMİZİ TÜM GÖLCÜK'ÜN, KOCAELİ'NİN EMRİNE AMADE KILIYORUZ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir dizi program için Kocaeli’ye geldi. İlk olarak Kocaeli Kongre Merkezi’nde saat 14.00’da gerçekleştirilen, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Merkez Kurultayı’na katılım sağlayan Erdoğan daha sonra Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve AMATEM binasının da içinde bulunduğu birçok hizmetin resmi açılışlarını gerçekleştirdi. Erdoğan açılış konuşmasında, deprem hazırlığının Türkiye için büyük bir önem taşıdığını vurgularken, Kocaeli'ye yapılan yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

SEFERBER OLDUK

Recep Tayyip Erdoğan, “Açılışını yaptığımız Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Kocaeli’nin emrine amade. 6 Şubat asrın felaketiyle gördük ki depreme hazırlık Türkiye için bir beka meselesidir. Hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Milletimizin tekrar benzer acılar yaşamaması adına seferber olmuş durumdayız. Bu vesileyle sizlere ve Kocaeli halkına şükran borcumu ödemek istiyorum.


KOCAELİ İÇİN TAM DESTEK

Kocaeli’de son mitinglerimizden birini sizlerle birlikte yapmıştık. Kocaelili ve Gölcüklü kardeşlerim yine bizi mahcup etmedi. Durmak yok yola devam diyen tüm Kocaelili ve Gölcüklü vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz de Kocaeli için büyük bir tutkuyla çalıştık Kocaeli için kamu, özel sektör ve belediye yatırımlarıyla her türlü desteği veriyoruz.

KOCAELİ RAYLI SİSTEM LİGİNDE YÜKSELDİ

Ulaştırmada eş zamanlı olarak pek çok projeyi harekete geçiriyoruz. Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı sistemi hattının proje bedeli 75.5 milyar lira olan metro bu hattın tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacak hattı 2028 yılında hizmete vereceğiz. Gebze-Darıca Sahil metro hattımızda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor bu hattı da 2025 yılında teslim etmeyi planlıyoruz. Kocaeli’yi raylı sistemlerde de farklı bir lige yükseltiyoruz. Türk ekonomisinin lokomotif şehri Kocaeliye ne yapsak az.

GERÇEK ÇEVRECİLİĞİ ESERLERİMİZ İLE GÖSTERİYORUZ

Birileri çevrenin sadece lafını ederken biz gerçek çevrecilik nasıl olurmuş eserlerimizle gösteriyoruz. İzmit Körfezini dip çamuru temizliği projesiyle mavi suları tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. İzmit Körfezini temizliyor eski güzellikleriyle buluşturuyoruz. Avrupa’nın en büyük çevre projesini burada yürütüyoruz. Haliç’i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezini de aynı şekilde temizleyeceğiz. Şu anda İzmir Körfezinde yaşanan pislik İzmitte olmayacak.


İHMALKARLIKLAR PAÇADAN AKIYOR

Gezi olaylarında üç beş tane ağacın yeri değişti diye bir ay boyunca sokakları yakıp yıkanların durumunu sizler zaten görüyorsunuz. Ülkemizin en nadide çevre hazinelerinin gasp edilmesi karşısında bırakın protesto eylemleri düzenlemeyi tek bir cümle bile kurulmuyor. Taksim Meydanı’na kamp kuran medya kuruluşları ortada yok. Mangalda kül bırakmayan çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok. Ya kafalarını kuma gömdüler ya da havaya bakıp ıslık çalıyorlar. Çevre felaketine yol veren yöneticilerin ihmalkarlıkları paçalarından alıyor. Ne diyelim Allah millete sanır bunlara da mahcubiyet hissettirsin.

TOPLAM 300 YATAK

Gölcük Necati Çelik Hastanesinin yeni binasının siz kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Halkımızın emrine bugün sunuyoruz. Toplam 300 yatak sayısıyla sizlerin hizmetinizde. Son derece modern. Şe sağlık tesisini sizlerin ifadesine sunuyoruz. Dünyadaki en büyük hizmeti sağlık gören bir kültürün temsilcisiyiz ve bunu hiçbir zaman kenara koymayacağız.

EFENDİ OLMAK İÇİN DEĞİL HİZMETKAR OLMAK İÇİN

Sağlık alanında Kocaeli’ye toplam 18 Milyar tutarında yatırım yaptık. Bu yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin elbette farkındayız. Bu millete hizmetkar olmak bir nasip meselesidir. Biz bu millete efendi olmak için değil hizmetkar olmak için geldik. Bugün de hizmet dışında düşündüğümüz bir şey yok. Biz laf üstüne laf koymak yerine taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.