İlk Yardım Sertifikası Nereden Alınır?
İlk yardım sertifikası nereden alınır? İlk yardım yönetmeliğinin 19. Maddesine göre tehlike sınıfı göz önünde bulundurulduğunda iş yerlerinde bulunması gereken ilk yardımcıya düşen çalışan sayısı şu şekildedir;
Az tehlikeli olan iş yerlerinde 20 çalışana, Tehlikeli olan iş yerlerinde 15 çalışana, Çok fazla tehlikeli olan iş yerlerinde her 10 çalışan kişiye kadar 1 ilk yardımcısı bulundurmak zorunludur.Genel olarak ilk yardım sertifikası ilk yardım kurslarından sonra verilen bir tür belgedir. İlk yardım sertifikası sağlık bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından verilir. Temel ilk yardım eğitimi alan kişiler yapılan sınavda başarılı oldukları taktirde ilk yardım sertifikasını almaya hak kazanmış demektir. İlk yardım sertifikası alan bir kişi hem çalıştığı iş alanında hem de günlük hayatta uygulamalı müdahale ile hayat kurtarıcıdır. İş alanında bir arkadaşını hayatta tutmak, dışarıda tanımadığı bir kişiye yardımcı olmak manevi anlamda tatmin edici bir duygudur. İlk yardım konusunda bilgi ve beceri elde etmek ayrıca bu durumu belgelendirip yetki sahibi olabilmek için, Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği bir kurum üzerinden ilk yardım eğitimi alıp daha sonra da eğitim sonrası sınavda başarı elde etmek gerekir.
İlk Yardım Sertifikası Nasıl Alınır?İlk yardım sertifikası https://kareakademi.com.tr/egitim/ilk-yardim-kursu/ alabilmek için öncelikli olarak sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği bir eğitim kurumuna başvuruda bulunarak kayıt olmak gerekir. Kayıt için genellikle fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisine ihtiyaç duyulur. Eğitime katılabilmek için en az 18 yaşını doldurmuş olmalı ve en az da ilkokul mezunu olunmalıdır. İlk yardım sertifikası sağlık bakanlığı tarafından onaylı olarak 16 saatlik ilk yardım eğitimi alımı sonrası girilen sınavda başarı elde edilince alınır.
İlk Yardım Eğitim İçeriği Nelerdir?İlk yardım eğitimi içeriğinde ise şu konular yer almaktadır.
Genel ilk yardım bilgileri ve eğitimi, Hasta ya da yaralının olay yerindeki değerlendirilmesi, Kanamalar da ilk yardım müdahalesi Temel yaşam desteği, Yaralanmalar da ilk yardım müdahalesi, Zehirlenme durumunda ilk yardım, Bilinç kaybı ve bozukluklar, Kırık, çıkık ve burkulma da ilk yardım, Hayvan ısırması ve saldırması durumunda ilk yardım, Boğulma esnasında ilk yardım, Göz, kulak ve burun gibi yerlere yabancı bir cismin kaçması halinde ilk yardım, Hasta ya da yaralı taşıma teknikleri, Eğitime katılanların sorularını cevaplama, Sınav hakkında detaylı bilgi verme,Eğitimler genel olarak teorik ve uygulamalı olarak verilir. 16 saatlik süren bir eğitim programıdır. Eğitim alan kişiler öncelikli olarak yardım bilgisini teorik olarak öğrenirler. Daha sonra da uygulamalı olarak pratik yaparlar. Uygulama diğer kurs alan kişiler ya da cansız mankenler üzerinde yapılır. Eğitim sonrası başarı elde eden kişilere sertifika Sağlık Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri tarafından onaylanarak verilir. Bunun için kare Akademi’den danışmanlık hizmeti almanız mümkündür.
İlk Yardım Sertifikası Yenilemeİlk yardım sertifikası 3 yıl kadar geçerlidir. Belge süresi dolması halinde ve belgeyi yenilemek isteyenler için 8 saatlik bir kursa katılım gerçekleştirmek gerekir. Bunun için sağlık bakanlığının yetkilendirdiği kurumlardan ilk yardım sertifikası yenileme kursuna katılmak yeterlidir. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olur. Eğitim sonrası kişilerin belgelerini yenilemek için sınava girmelerine gerek yoktur. Eğitimi tamamlayan kişilerin belgeleri eğitim alınan kurum tarafından yenilenir.
Sağlık bakanlığı tarafından yetkilendirilen kare akademi firmamız sizlere en iyi şekilde hizmet vermektedir. Profesyonel eğitimci kadrosu ve kaliteli eğitimler ile kursiyerlerini ilk yardım Sertifikası sahibi yapan eğitim kurumdur. Yeterli sayıda ilk yardımcısı olmayan işletmelere para cezası uygulanmaktadır. Bunun için Kare Akademi’den danışmanlık alabilirsiniz.