İŞERİ“GÜNDEMİ SAPTIRIYORLAR“

“SİZE SADECE ZİHNİYET DİYORUM”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Murat Korkmaz,” Başbakan’ın kendi söylediği çelişki sözlere gelirsek…”Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.” diyor Başbakan ve zihniyeti. Ama aynı zihniyet nedense 13 yaşında tecavüze uğrayan kızımıza susmayı tercih ediyor. Neden bu konuşmaya başladığımı soracak olursanız size sadece zihniyet diyorum.” dedi.

 

“ÜLKE OLARAK NEREYE GİDİYORUZ?”

Çeşitli gündem maddelerine değinen Korkmaz, “ Bu akşam burada toplanmamızın asıl sebebi ülke olarak nereye gidiyoruz? Nasıl bir toplum haline getirilmeye çalışıyoruz?” sorularını sormak. Daha düne kadar tek göz odada aklından zerre kadar kötülük geçmeden yatan kızlı erkekli aile fertleri bugün ne oldu da birer tehlike olarak görülmeye başlandı? Mahallemizdeki kıza bile kardeşimiz derken biz bu konuma nasıl geldik?” dedi.

 

BU SORULARIN CEVABINI MECLİSTEN BEKLİYORUZ

CHP Gençlik Kolları Başkanı Murat Korkmaz konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini sundu. Soru önergesinde şunlar yer alıyordu.

Vali ne denetimi yapacak?

-Sözünü ettiğimiz denetim, bireysel hak ve özgürlükler bağlamında anayasaya ve AİHS’ye aykırı değil midir?

-Denizli Valisi’ne bu konuyla ilgili hangi talimatı verdiniz?

Ahlak polisi İran’daki gibi ev mi basacak?

-Bu ‘bir şekilde denetim’ nasıl yapılacak, emniyet müdürlüklerindeki ahlak bürosu polisleri ev baskınları mı yapacak?

-Yapılmasını istediğiniz denetim modeli, İran’daki ahlak polislerinin elbise, etek boyu, saç gibi yaşam biçimini kontrole varan uygulamaları mıdır?

Yaşam biçimi dayatması değil mi?

-Bu tür denetimlerin belirli bir yaşam biçimini dayatmaya yönelik olduğu yönündeki eleştirilerin gerçeklik payı nedir?

-Üniversite öğrencilerinin anne-babaları çocuklarını yeterince kontrol etmiyor mu? Hükümet anne-babalardan daha iyi bir şekilde mi çocuklarını kontrol edebilecek?

-Yasalar karşısında 18 yaş ve üzerindeki bireyler yetişkin ve dolayısıyla doğruyu-yanlışı ayırt etme kabiliyeti olan insanlar değiller midir?

Muhafazakar olmayan demokrat yapıya uygun mu?

-Kızlı-erkekli öğrencilerin aynı evde kalması veya zaman zaman buluşması, ders çalışması, sohbet etmesinin sakıncaları nelerdir?

-Konuşmanızdaki ‘muhafazakar demokrat yapı’ ile neyi kastediyorsunuz? Kızlı-erkekli öğrencilerin aynı evde kalması ‘muhafazakar’ olmayan bir demokrat yapıya uygun mudur? Bu soruların cevabını biz de meclisten bekliyoruz.

 

“BU BİR GÜNDEM ÇARPITMASI”

CHPİlçe Başkanı İsmet İşeri “ Ülkemizde şiddet, işsizlik, eğitim, huzur, hak ve özgürlük kapsamında ciddi sorunlar varken insanların yaşam alanlarını, biçim ve tercihlerini kısıtlayarak sözde ‘muhafazakar demokrat’ yapıyı sağlamaya çalışması bizi yıpratma politikalarından biridir. O kadar ciddi sorunlar varken insanların yatak odalarına kadar girip rahatsızlık sebebi olmaları insanlık dışından başka bir şey değildir. Başbakan bir gündem çarpıtma politikasıyla tavrını koymuştur. CHP doğru ve istikrarlı duruşuyla reste rest çekerek iktidar kabusundan arındırmak için elinden gelenini yapacaktır. Bir diğer konu ise çocuklarımın onların i-padına kitaplarına ihtiyacı yok. Bu benim ve benim gibi durumu olanlar için geçerli. Ama gerçekten bütçe katsayıları düşük vatandaşlarımızın yardımlara ihtiyacı var. Bu konuya da değinmek lazım. Sonuçta konuyu ele alacak olursak sayın Korkmaz’ın dediklerine katılıyorum, gezi olaylarından sonra Başbakan artık eski Başbakan olmamıştır.” Asarım ,keserim.” tavırlarının arkasında artık bir korku barındırmakta. CHP olarak biraz ilerleme kaydetmiş olduk.” dedi.