EMNİYET ŞERİTLERİNİ GEÇMEYİN !

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Serinlemek için sahillerde suya giren vatandaşların KOSKEM ekiplerince kıyıdan belli bir mesafe uzaklıkta suya yerleştirilmiş güvenlik şeritleri geçmemeleri önemle vurgulandı.

CANKURTARANLI SAHİLLERDE DENİZE GİRİN

Güvenlik şeritleri boğulma riskinin olmadığı sığ bölgelerin bitiminde yer aldığından şeritlerden sonra suya girmek hayati risk taşıyor. Güvenlik şeritleri göğüs hizasındaki derinlik çizgisine yerleştiriliyor. KOSKEM serinleme isteyen vatandaşların ıssız koylarda denize girmemeleri konusunda da uyarıda bulundu. Denize girmek için en güvenli yerler KOSKEM ekiplerine bağlı cankurtaranların hizmet verdiği sahil bölgeleri olarak belirtildi. Zaman zaman dalgaların kıyıya attığı şeritler ekipler tarafından hemen yerine yerleştiriliyor. 

GÜVENLİK KIYIDA BAŞLIYOR

Öte yandan cankurtaranların bulunmadığı sahil bölgelerinde de emniyet şeritleri bulunuyor. Vatandaşların emniyet şeritlerini aşmamaları boğulma riski açısından önem arz ediyor. Vatandaşların güvenli bir şekilde serinlemesine önem veren KOSKEM, sahillerdeki vatandaşlara Karadeniz’deki rip akıntısı ve tok karnına suya girilmemesi gibi bilgiler veren broşürler de dağıtıyor.

2 BİN METRE EMNİYET ŞERİDİ

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) 13.06.2015-20.09.2015 tarihleri arasında Kocaeli’deki Marmara sahilleri ve Karadeniz sahillerinde sekiz bölgede haftanın yedi günü10:00-18:00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti için Belediyemiz bünyesinden ve Sivil Toplum  Kuruluşlarından oluşan 200 kişilik ekip görev yapıyor. Ekipler tarafından, İzmit Körfezi, Sapanca Gölü, Ömerağzı, Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Babalı-Dikili, Uzunkum, Lahana Koyu bölgelerinde, denize girecek vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak ve boğulma vakalarının önüne geçilmesi için toplam 100 adet uyarı tabelası, 200 adet 30 metre ipleriyle beraber can simidi, birçok bölgeye yaklaşık bin 2 bin metre emniyet şeritleri (kıyı mantarları) çekildi. Karadeniz’in yapısıyla ilgili tehlikeli olan rip akıntısı (çeken akıntı) ile ilgili uyarıcı tabelalar sahillere yer alıyor.