ÇOCUKLAR ÇEVREYE DUYARLI
Gölcük Şirinköy Anaokulu öğrencileri "Doğanın Pili Bitmesin" projesi adı altında evlerinden getirdikleri ve çevrelerinden topladıkları pilleri Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Serkan Aksöz'e teslim ettiler. Minik Öğrenciler hazırladıkları pankartlarla Doğayı korumanın önemine dikkat çekerken biz doğayı korursak doğada bizi korur diyerek herkesin taktirini kazandılar.
Okul Müdürü Fatma Köroğlu yaptığı açıklamada bu tür çalışmaların çocukların yaşamlarında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, " Çocuklara atık pil toplanması ve çevreye karşı daha duyarlı olmaları konusunda eğitimler vererek gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmayı hedeflediklerini ve çocuklarımızın çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak, doğal kaynaklarımızı korumak ve çevre kirliliğini önlemek amaçlı çalışmaya destek verdik öğrencilerimi kutluyorum" dedi.
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Bizim kısa bir süre önce başlattığımız projeyi çocuklarımızın böylesine sahip çıkması bizi çok mutlu etti. Şirinköy Anaokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum'' dedi. Doğaya ve Çevreye karşı duyarlı bir belediye olarak çalışmalar yaptıklarını ve sadece atık pil değil, atık yağ kampanyalarını da devam ettiğini söyleyen Başkan Ellibeş, "Kirletmemek en güzel güzel temizliktir. Çocuklarımızı bu duyarlılıklarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Gölcük Belediyesi olarak okullarımızda öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza yönelik bu konularla ilgili çalışmalar devam edecektir. Doğa hepimizin ve hepimiz duyarlık olmak durumundayız''dedi.
ATIK PİLLER NEDEN TOPLANMALI
Taşınabilir piller ve çeşitli türlerdeki akümülatörler; bazıları zehirli olan ve canlı sağlığını olumsuz etkileyen, çevreyi kirleten cıva, çinko, demir, manganez, nikel, kurşun, kadmiyum, kobalt gibi elementler içerirler. Atık pillerin bilinçsizce doğaya terk edilmesi, çöpe atılması veya yakılması sonucunda; içerdikleri kirletici unsurlar toprağa, yer altı ve yer üstü sularına karışmakta, kimyasal maddeler çevrenin kirlenmesine yol açabilmektedir. Toprak ve suda biriken ağır metaller, beslenme zinciri yoluyla da canlı bünyesine geçebilmektedir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile başta cıva olmak üzere bu elementlerin kullanım oranları azaltılsa da yasalar gereği atık pillerin ayrı toplanması ve usulüne uygun bertaraf edilmesi gerekmektedir.