UNUTULMUŞ KÜLTÜREL DEĞERLER ORTAYA ÇIKIYOR
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında, Gölcük Belediyesi ve Marka'nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle sürdürülen, "Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında Organik Tarım ve Turizm eğitimleri tamamlandı. Dün Örcün'de bulunan Sultan Hatun Konağı'nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
İlçe protokolü sertifika törenine katılım sağladı
Gerçekleştirilen sertifika törenine Kaymakam Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, eşi Feriha Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, eşi Muhibe Gülle, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Başiskele-Gölcük Termal Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Yönetimi, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Eski Vali Yardımcısı ve Eski Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, Kent Konseyi Kadın Genel Sekreteri E. Fatih Bayram, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, GFSD Başkanı İsmail İkiz ve Dernek Üyeleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve kursiyerler katıldı.
Eğitime katılım yüksek oldu
Gölcük Belediyesi'nce Butik Otel olarak işletilmesi öngörülen 'Sultan Hatun Konağı'nda devam eden Mutfak Uygulama Eğitimleri Naif Bağı Kocaeli Akademik Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı (Ramada Otel Aşçısı), Tayfun Gündüz Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği Başkanı (Yazlık Ilıca Müdürü), Mücahit Kaynak (Yeşildağlar Mutfak Koordinatörü) ve Aziz Kayabaşı (Palmiye Cafe Aşçıbaşı) tarafından verildi. Yoğun ilgi gören eğitimlere Saraylı ve Örcün halkından yaklaşık 70 kişi katıldı. Bu eğitimlerde başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları protokol tarafından takdim edildi.
Dışpınar, “Projenin sahiplenmiş olduğunu görmek bizleri çok mutlu etmiştir”
Başiskele-Gölcük Termal Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar yaptı. Dışpınar, “Gölcük Belediyemiz projelerinden olan Gölcük Belediyemiz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız desteğiyle sürdürülen Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam projesi eğitimleri sertifika törenimize hoş geldiniz. Gölcük Belediye Başkanımız ve Birlik Başkanımız Mehmet Ellibeş başkanlığında yürütülen projemizin amacı bölgemizin kültür ve turizm değerlerinin korunması, tanıtılması, turizme kazandırılması ve turizm cazibe merkezi haline getirilmesidir. Projemizin ortak ve iştirakçileri Başvuru Sahibi; Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği, Proje Ortağı; Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Proje İştirakçileri; Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yükseokulu , Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, GFSD'dir.
Gölcük Belediyemiz 'Sultan Hatun Konağında' gerçekleştirilen eğitimlerimizde hijyen eğitimi, Türk ve Osmanlı Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar Eğitimi, yiyecek içecek kültürü, servis teknikleri, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konuşu eğitim, organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi konularında '40 Saat Turizm-40 saat uygulama ve teorik eğitimlerden oluşan mutfak ve 60 saat seramızda uygulamalı olarak organik tarım' eğitimleri verilmiştir. Her bir eğitime yaklaşık 70 kursiyer katılmıştır.
Eğitimlere başlarken acaba kursiyer bulabilecek miyiz diye endişe içerisindeyken büyük bir ilgiyle karşılaşmış olmamız, kursiyerlerimizin her gün bizden önce buraya geldiklerini, projeyi sahiplenmiş olduklarını görmemiz bizleri çok mutlu etmiştir. Huzurlarınızda bizlere görüş ve öneriyle katkı sağlayan Sayın Kaymakamımız Mustafa Altıntaş'a projemizin bugüne kadar başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı ve destek sağlayan her zman yanımızda olan Gölcük belediye Başkanımız Sayı Mehmet Ellibeş'e, Gölcük belediyesi Koordinatörü ve Başkan yardımcımız Sayın Nihat Abiş'e, Başkan Yardımcılarımız Sayın Kemal Kahraman, Levent Değirmeci ve İbrahim Tektaş'a, destekleri için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Çöpoğlu'na, sürekli yanımızda yer alan Örcün Muhtarımız Mustafa Uyar ve Saraylı Muhtarımız Rıfat Büyükbudak'a, değerli basınımıza, eğitmenlerimize ve en önemlisi de 3 branşta düzenlediğimiz eğitimlerimize büyük bir özveri ve istekle katılan, Saraylı ve Örcün'lü kursiyerlerimize çok teşekkür ediyor, projemizin amacına ulaşması ve hayırlı olması dileklerimle saygılar sunuyorum” dedi.
Zamburkan, projenin önemine değindi
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, konuşma yaparak, projenin önemine ve bölgeye katkılarını ifade ederek, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.
Ellibeş, 'Projeye bölgeye önemli katkılar sağlayacak”
Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, '70'e yakın kursiyerlerimizin katıldığı bu projenin başarıya ulaşması bizleri çok mutlu etmiştir. Bu projenin bölgemize önemli katkılar sağlayacağını biliyorduk. Bu yüzden Sultan Hatun Konağımıza önem verdik ve projeyi hayata geçirdik. İnanıyorum ki önümüzdeki aylarda Örcün ve Saraylı bölgemiz Gölcük'ümüze önemli katkılar sağlayacaktır. Bu projemizde de Gölcüklülere daha sağlıklı ve organik ürünler yemelerini sağlamak hedefini koyduk. İnşallah hedefimize ulaşacağız” dedi.
Altıntaş, “Unutulmuş kültürel değerler gün yüzüne çıkacak”
Kaymakam Mustafa Altıntaş, Tarih Koridoru projesi ile unutulmuş kültürel değerlerin gün yüzüne çıkması sağlanıyor. Ben böylesine önemli bir projeye destek veren herkese teşekkür ediyor, eğitimlerinde başarılar gösteren kursiyerleri kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Ardından program toplu fotoğraf çekiminin ardından davetlilere verilen ikramın ardından sona erdi.