'' İŞÇİLER VE ADALET KAVRAMI BİRBİRİNDEN ÇOK UZAK''
Birleşik Metal İş Sendikası Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi Dostluk İş Hanı No:55 adresinde bulunan sendika binası toplantı salonunda “İşçiler ve Adalet” konulu panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Şube Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve sendika üyeleri katılım sağladı. Panelde Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet “Adalet Yürüyüşünün Toplumdaki Karşılığı” konulu konuşma yaptı.
BİRBİRİNDEN UZAK KAVRAMLAR
Panelin açılış konuşmasını yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Adalet hepimizin ihtiyacı olan bir şey. Maalesef son derece adaletsizlik rejiminin uygulandığı bir sistem son günlerde uygulanmaya başlandı. İşçiler ve adalet dediğimiz zaman. Birbirinden son derece uzak iki kavramı bir araya getirmiş oluyoruz. Maalesef ki gün geçtikçe adaletsizliğine en fazla yaşandığı alanlardan birisi işçiler ve sendikalar oldu. 12 Eylül Türkiye’de adaletsizliğin tavan yaptığı zamanlardan biridir. Bugün 12 Eylül’ü aratan bir adaletsizliğin yaşandığına hep birlikte şahidiz” ifadelerini kullandı.
SENDİKALARI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR
Serdaroğlu şu ifadelere yer verdi: “İşçiler ve adaletin yanına sendikalar ve adaleti de koymamız lazım. Sendikalar Türkiye’de hep işçilerden uzak bırakılması gereken kavramlar olarak gösterildi. Aslında öyle değil. Bazen sendikalar demokrasinin varmış gibi gösterilmesi adına malzeme oluyor. 12 Eylül’de adaletsizlik işçiler ve sendikaları buluşturmama yönünde yoğun çaba uygulandı. Her yerde sorun çıkardılar. Sendikaları engellenmeye çalıştırlar. Bunun acısını en fazla yaşayan sendikalardan biriyiz.
İŞÇİLER 6 AYLIK ÜCRETLERİNİ İSTİYOR
Dün 3. havalimanı ile ilgili işçiler bir eylem gerçekleştirdi. Tam bir insani olan talepler güç gösterisiyle bastırılmaya çalışıldı. İşçiler 6 aylık ücretlerini istiyor. Yatakhanede yattıkları tahta kurularından kurtulmak istiyor. Bu son derece insani istekler bastırıldı. Flormar işçileri aylardır fabrika önünde haklarını istiyor. Bir Fransız bir şirketi o kadar insanı işten atıyor. Kadın işleri her gün güvenlik güçleriyle taciz ediyorlar. Kadın işçilerin çoğu çocukların bakıyor. İşçiler olarak bu adaletsizliğe karşı topyekün mücadele vermekten hep uzak kalıyoruz”