SİNCAP BADEM ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 10 yılı aşan araştırma ve planlama süreci sonunda ortaya çıkarılan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da yaklaşık bir ay önce yaralı bir şekilde bulunan Badem isimli Sincap’ı ait olduğu doğaya yeniden bıraktı. Ormanya’yı gezmeye ve sağlıklı yaşam yürüyüşü yapmaya gelen yüzlerce konuğun eşliğinde yaşam alanına bırakılan Sincap, yoğun bir ilgi ve sevgiyle karşılaştı.

 

“ORMANYA’DA İNSAN, ŞEHİR VE DOĞA BİR ARADADIR”

Badem isimli Sincap’ın gördüğü tedavi ve rehabilitasyonunun ardından özgürlüğüne kavuşmasının ardından özgürlüğüne kavuştuğu anların sonrasında duygularını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yavru Sincap Badem’in sağlığına ve ait olduğu doğaya kavuşması şahsımla birlikte buradaki tüm vatandaşlarımızı mutlu etti. Ormanya’da insan, şehir ve doğa bir aradadır. Bugün, buna bir kez daha şahit oluyoruz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda ve koordinasyonunda gerçekleştirilen ve doğal çevresiyle birlikte 4 bin dönümlük alana yayılan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı Ormanya, dünyanın üçüncü ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olmasıyla da dikkatlerini üzerine çekiyor. Bitki ve hayvanların doğal koşullarına en yakın ortamda yaşamaları için tüm ihtiyaçların yerine getirildiği Ormanya’da, ziyaretçiler için de tüm detaylar titizlikle düşünülmesi de konuklarını memnun ediyor.

 

“YAŞAMIN EN GÜZEL YAŞAM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ OLDU”

Ormanya’nın doğal yaşamın korunması ve turistik amaçlı kullanımının bir araya getirildiği özgün bir model ortaya koymasıyla ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tek amacımız var Kocaeli ve özellikle Ormanya’nın,  Türkiye’nin en önemli doğa turizm destinasyonu olmasıdır. Hayvanat Bahçesi, Serbest Yaban Alanı, Doğa Eğlence Alanı, Botanik Yolu, Tatil Destinasyonu ve Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi ile Ormanya, vatandaşımızın ve doğal yaşamın en güzel yaşam merkezlerinden birisi oldu” ifadelerini sarf etti. Kocaeli’nin bir sanayi kenti olmakla beraber ayrıca bir doğa kenti olduğunu da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, yüzölçümünün yüzde 43’ü orman olan Kocaeli’nin  yüzde 28,6’lık Türkiye ortalaması ile kıyaslandığında zengin bir doğal yaşam alanına sahip olduğunu da sözlerini ekledi.

 

“ÖNEMLİ TURİZM DESTİNASYONUNA DÖNÜŞTÜRME NİYETİNDEYİZ”

Ormanya ile bitki ve hayvanların doğal koşullarına en yakın ortamda yaşamalarını temin ettiklerini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tüm detaylarını hassasiyetle düşündüğümüz Ormanya Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonuna dönüştürme niyetindeyiz. İnşallah bunu da başaracağız. İnsan, şehir ve doğanın bir arada yaşadığı bu örnek projenin; hem bizlere hem de gelecek nesillere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Doğal yaşamı içeren böylesi bir zenginliği ortaya çıkarmak ve Kocaeli coğrafyasında yetişen bitki ve hayvan türlerine sahip çıkmak adına doğal çevresiyle birlikte 4000 dönüme yayılan dev bir projeyi hayata geçirdiklerini de bir kez daha ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’mizin kimliğine uyumlu olsun diye Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı Ormanya’yı kentimize uzun bir araştırma ve çalışma döneminin ardından şehrimize ve tüm Türkiye’ye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.