''MUTLU ŞEHİR KOCAELİ İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK''
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük TEMAD Astsubay Emeklileri Derneği Başkanı Bekir Tülü, Kocaeli Artvinliler Birliği Başkanı İmad Erdoğan ve Kocaeli Asayiş Derneği Başkanı Nejdet Sarıoğlu ve yönetimlerini makamında konuk etti. Ayrı ayrı gerçekleştirilen görüşmelerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı sunulan tebrikler için teşekkür eden Başkan Büyükakın, görkemli bir büyükşehir markası oluşturmada sivil toplum kuruluşlarıyla hareket edeceklerini vurguladı. “Mutlu Şehir Kocaeli için çalışmaya başladık” diyen Büyükakın, “Tarihi miras ve mimari kimlik yaklaşımımızı, huzurlu ve sağlıklı şehir yaklaşımımızla birleştiriyoruz. Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için hayata geçireceğimiz hizmetlerimizi kentli haklarıyla birleştireceğiz” dedi.
“ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU PROGRAMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Sivil toplum kuruluşlarının gençler üzerine yoğunlaşmasından büyük fayda gördüğünü ziyaretlerinde dile getiren Başkan Büyükakın, gençlerin yaşamaktan mutlu oldukları, eğitim ve spor alanlarına rahatça ulaşacakları bir kent için kolları sıvadıklarını belirtti. Bir ülkenin ve kentin sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü olduğunu söyleyen Büyükakın, “Seçim sürecinde de ifade ettiğimiz gibi ortak akıl ve katılımcılık anlayışımız bizim en büyük ilkemiz olacak. Ailelere yönelik önleyici ve koruyucu programları hayata geçireceğiz. Şehir yaşamına daha aktif katılımı teşvik edecek, 7/24 erişimle iletişim ve katılım anlayışında yeni bir pencere açacağız” şeklinde konuştu.
“BU KONUDA STK’LARA DA SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, güvenliğin ve huzurun, bir kent için önemli olduğunu kaydederek “Bu konuda bizlere görev düştüğü gibi vatandaşımıza ve özellikle sivil toplum kuruluşlarına da sorumluluk düşmektedir. Kent kimliğine dönük çalışmaları diğer bir taraftan yürütürken, vatandaşımızın değerlerine sahip çıkma konusunda da çalışmalarımızı yürüteceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı. Birliktelik karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.