AB BİLİM KARAVANI GÖLCÜK'E GELİYOR

Bilim Karavanı, çocukların merak duygusunu harekete geçirmekte ve onları, “hayal et, tasarla, üret” mottosuyla teşvik etmektedir. 9 metrelik karavan 5 aylık süre zarfında toplam 6.600 km yol kat edecek ve 12.000’den fazla ortaokul öğrencisine kapılarını açacak. Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel olarak tasarlanmış olan karavan, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme ve 3D baskı gibi interaktif atölye çalışmaları imkânı sunacak.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 30. Yıldönümüne de dikkat çeken etkinlik, Yapay Zeka teknolojileri ve uygulamalarının yaygınlaşmasından dünya genelinde en çok çocuklar ve gençler etkileneceğinden, yapay zeka çağında çocuk haklarının geliştirilmesine de odaklanacak.

AB Bilim Karavanı 7 Ocak'ta Ankara'dan yola çıktı ve Ocak - Haziran 2019 döneminde 20 şehirde ortaokul öğrencileriyle buluşacaktır.

Büyükelçi Christian Berger etkinlik münasebetiyle şunları söyledi; " AB Bilim Karavanı, AB ve Türkiye'nin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki, diğer alanlara da örnek teşkil edebilecek işbirliğinin bir göstergesidir. "Bilim ve Araştırma" faslına ilişkin uygulama kapasitesi Türk Araştırma Alanının Topluluk Programlarına etkin katılımına ilişkin gerekli koşulların sağlanmasıyla ilişkilidir. Bilim ve Araştırma bugüne kadar kapanan tek fasıldır ve Türkiye, AB çerçeve programı Ufuk2020'ye aktif katılım göstermektedir. IPA II kapsamındaki Rekabetçilik ve İnovasyon Sektörel Operasyonel Programı aynı zamanda Türk araştırmacılar ve KOBİ'lere teknoloji ve inovasyonun ticarileştirilmesi konusunda destek olmaktadır. Bu işbirliğinin gelecekte ve bir sonraki çerçeve programı Ufuk Avrupa'da da sürdürülmesini temenni ediyorum."