İYİ PARTİ’DEN ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ

İYİ Parti Gölcük kadın Kolları parti binasında 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile Avukat Tugay Östürk ve eğitimci Ayşegül Babacan’ın katılımıyla İYİ parti Gölcük ilçe başkanlığı kadın kolları başkanlığı tarafından Kadın Hakları konulu panel organize edildi.

KADIN HAKLARI FARKINDALIK SEMİNERİ 
Keşke şu an Kadın Haklarını değil de Insan Haklarını konuşuyor olsaydık. KADIN bir insandır ve hakları cinsiyetiyle belirlenmemelidir. Kadın Haklarını konuşmak demek adaleti konuşmak, eşitliği konuşmak demektir
Oysa Türk Kültüründe Kadın Hakları diye bir şey yoktur, çünkü kadın ve erkek eşittir. Yasa niteliğindeki Emirnameler,eşler birlikte imzalamadan uygulanamazdı. Kadınlar Devlet Yönetiminde, askerlikte, sporda, savaşta, elçi kabullerinde bizzat yer alırlardı. Hatun bizzat Savaş Kurulu'nun üyesiydi. 
Avrupa ve Ortadoğu'da kadınlar mal gibi alınıp satılırken, köle gibi görülürken Türkler de kadın, erkeklerle eşit statüdeydi ve Devlet başkanlığı yapmaktaydı. Tarihte Devlet Başkanlığı yapmış ilk kadınlar Türk kadınlarıdır. Kaan savaşa gittiğinde veya öldüğünde devleti eşi yönetirdi. 
Türklerin Kadınlarının söz sahibi ve eşit konuma sahip olmasının sebebi toplumda varolan Demokrasi ve Türklerin eski töre ve dinindeki  bakış acısıdır. 
Türk Kültüründe ki kadına verilen değerin yok olmasının sebebi Türklerin İslamlasma süreciyle birlikte Arap kültürünün etkisi altında kalmasıdır. 
Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Türk kadını toplumda hak ettiği statüye tekrar kavuşmuştur. 5 Aralık 1934 de  Anayasa ve Seçim Kanununda yapilan yasa değişikliği ile Seçme ve Seç ilme hakkı Avrupa ülkelerinden 14-15 yıl önce Türk Kadınına tanınmıştır.  
Kadın bir insandır. Biz erkeklerle aynıyım demiyoruz,yaradılış olarak farklıyız .Ama aynı haklara sahibiz. Yani kadın ve erkek insan haklarından eşit derecede faydalanmalıdır....