GÖLCÜK BELEDİYESİ KAPALI YÜZME HAVUZU AÇILDI
Gölcük Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu, Korona Virüs tedbirleri nedeniyle kapalı olduğu süre içerisinde kapsamlı bir bakım ve revizyondan geçirildi. Bu sayede yeni dönemde, önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanacak. Kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuz bu günlerde, Korona Virüs ile ilgili tüm önlemler de alındı. Havuzu kullanmak isteyenler hijyen kurallarına ve önlemlere uymak zorunda olacaklar.
HAVUZ NASIL ÇALIŞACAK?
Havuz; pazartesi günü hariç, saat 10.00’da açılacak, akşam 19.00’da kapanacak. Cumartesi ve Pazar günleri ise sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle kapalı olacak. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 16.00 – 19.00 saatleri arasında ise yüzme kursları devam edecek. Kursların dışında, bayan ve erkek seansları olarak Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 10.00’dan 15.30’a kadar hizmet verilecek.
NE GİBİ ÖNLEMLER ALINDI?
Alınan önlemler kapsamında; havuza giriş yapan herkesin ateşi ölçülecek, bilgileri not alınacak. Her seans öncesinde, ortak kullanım alanları, soyunma odaları, havuz içi dezenfekte edilecek. Sağlık İl Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda, maksimum 71 kişinin kullanabileceği havuzda, ilk etapta 60 kişinin kullanımına izin verilecek. Son sistem teknoloji ile havuz suyu değerlerinin her an kontrol altında olması sağlanacak. Sosyal mesafe kuralları da uygulanacak. Kullanıcıların havuz alanına girene kadar maske kullanımı zorunlu olacak. Eğitimlerde, 8 yaşından büyük çocukların velileri havuz içerisinde bulunmayacak.
ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TASARRUF SAĞLANACAK
Havuzda bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemi yenilendi. Ayrıca; havalandırma ünitesinin de bakımı yapıldı. Teknik donanımda da önemli yenileme ve onarımlar gerçekleştirildi. Mevcut yangın söndürme sisteminin pompa ve tesisatı revize edildi. Ekonomik ve teknik açıdan ömrünü tamamlamış mevcut doğalgaz kazanlarının yerine; enerji verimliliği yüksek, yeni nesil, modülasyonlu duvar tipi yoğuşmalı kazanlar takıldı. Mevcut sistemdeki eski sirkülasyon pompalarının yerine; enerji performans yönetmeliğine uygun enerji verimliliği yüksek frekans konvertörlü pompalar takıldı. Havuz suyunu ısıtmada kullanılan ısı değiştiricilerinin (eşanjör) yerine yenileri takıldı. Mevcut tesisatta korozyona uğramış tesisat ve ekipmanlar yenilenerek, makine dairesi ve tesisteki güvenlik seviyesi artırıldı. Bu revizyonlar sayesinde, yeni dönemde, hem doğalgaz hem de elektrikten ciddi ölçüde bir tasarruf sağlanacak ve kısa sürede yapılan çalışmaların maliyeti de amorti edilecek.