ELLİBEŞ '' İFTİRALARINA RAMAZAN'DA BİLE ARA VERMEDİLER''

2020 YILINDA YAPILAN DEV ESER VE HİZMETLER

Ellibeş, öncelikle Pandemi döneminde yapılan dev eserler hakkında bilgi verdi: “Geriye dönüp baktığımızds Pandemi döneminde çok önemli eser ve hizmetlerin açıldığına şahit oluyoruz. Öncelikle dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar çok sayıda tam donanımlı yeni Şehir Hastanelerinin bu dönemde açılışı yapıldı. Türkiye’nin, hiçbir ülkenin icazet ve yardımına ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde kendi çıkarları doğrultusunda hareket etme imkanı sağlayan Milli İstihbarat Teşkilatı Yeni Hizmet Binası’nın açılışı yine bu dönemde yapıldı. Ülkemizi küresel enerji merkezi haline getirecek Rusya ile ortak TürkAkım Projesi’nin açılışı yapıldı. Ecdat mirası, Fethin sembolü Ayasofya Camii 86 yıllık hasretin ardından yeniden ibadete açıldı. Türkiye’nin en kapsamlı ve modern Millet Kütüphanesi açıldı. Çanakkale 1915 Köprüsü Kuleleri tamamlandı. Kars Barajı açıldı. Yusufeli Barajı 3 milyonuncu beton dökümü gerçekleşti ve Taşlıdere Vadisi Islahı 5.Kısımı himete alındı. Hidroelektrik santralleri tamamlandı, hizmete alındı. Karadeniz’de doğalgaz keşfi yapıldı. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG yurt dışında tasarım ödülü aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisleri devreye girdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açıldı. Kuzey-Marmara otoyolu  Gebze-Akyazı arası hizmete girdi. Üçyüze yakın fabrika açılışı gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nun yanı sıra dört ayrı yerde yeni şehir müzeleri açıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Pandeminin en ağır şartlarının yaşandığı 2020 yılında bizzat açılışı yapılan, hizmete alınan saymakla bitmeyecek eserlerden bazıları bunlardı. Ve bunlara ocak ayından bugüne yenileri eklenmeye devam ediyor”

MİLLETİMİZE HİZMETLE DEĞİL, DEDİKODU VE İFTİRAYLA GÜNDEME GELİYORLAR

“Muhalefet ise bu dönemde neler yaptı: İftiralarına, hakaretlerine, tehditlerine, sosyal medya dedikodularına, karalama ve itibarsızlaştırma çalışmalarına aralıksız devam etti. CHP’li belediyelerde hizmetleriyle öne çıkmak, hizmetlerini konuşmak yerine Mübarek Ramazan Ayı’nda bile bu eylemlerini sürdürdü. Defalarca açıklanmasına ve her yönüyle gerçekler ortaya koyulmasına rağmen 128 milyar dolar nerede yalanına önce kendilerini inandırıp, sonra milletimizin aklını bulandırmaya devam ettiler. CHP, HDP’nin skandal “24 Nisan Soykırım” açıklamasına, partisi içindeki taciz ve tecavüz iddialarına sessiz kalırken, skandallarıyla ünlü CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, hayatını ülkesine adayan Cumhurbaşkanımızı “Vatana İhanetle” yargılayacaklarını söyleyerek kin ve nefretle, millet iradesine düşmanlığını da ortaya koydu. Kendi içinde de çelişkilerle dolu bu parti giderek kendi tabanından uzaklaşıp, radikal sol söylemleri kullanmaya başladığını da görüyoruz. Dersim olaylarıyla ilgili CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın, “Dersim Katliamını unutmadık, unutmayacağız” demesi ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de “Biz Dersimli bir ailenin çocuğunu partinin başına getirerek Dersim ile helalleştik” şeklindeki söylemle Sarıbal’ı desteklemesi bunun en somut göstergesidir. Yine seçildiği günden bu yana HDP’ye mavi boncuk dağıtan, her fırsatta mesaj gönderen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının tutumu, CHP’nin içine düştüğü ideolojik sapmalarına işarettir. Cumhurbaşkanımıza saldırıların bir nedeni de bütün bunların konuşulmasını engelleme çabasıdır.”

PANDEMİ DÖNEMİNDE YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR

“Türkiye, bütün bunların arasında Pandemi sürecini yönetmektedir. Covid-19’un tüm dünyada küresel bir tehdit ve pandemi olarak kabul edilmesinin ardından, ilk olarak ülkelerin sağlık sektörleri büyük bir sınav verdi. Gelişmiş ülkeler olan Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupa ülkesinde sağlık sektörü kamu harcaması kesintilerine maruz kalırken, Türkiye’de son 20 yılda sağlık sektörüne yapılan yatırımların etkisiyle hastane doluluk oranları 65 üzerine genelde çıkmadı. Elbette küresel çapta yaşanan ekonomik küçülme, ülkemizde de ekonomik anlamda bazı olumsuzlukların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu sebeple ilk olarak ticari işletmelere yönelik destek paketleri uygulamaya konuldu. Bu destekler kapsamında 1,3 milyon iş yerinin 40 milyar TL prim borçları belirli bir süreliğine ertelendi. Borcu olan vatandaş ve işverenlere ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla yapılandırma hakkı tanındı. Salgın döneminde çalışanların mağduriyet yaşamaması adına “işten çıkarma yasağı" uygulamaya alındı. Ücretsiz izne çıkarılan 2 milyon 548 bin çalışana yaklaşık 10 milyar 240 milyon TL nakdi ücret desteği verildi. Esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere gelir kaybı desteği ile kira desteği sağlandı. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında uygulamaya konan Esnaf Destek Paketi ile 18 milyar 800 milyon TL tutarında kredi kullandırıldı ve bu krediler için ödemede erteleme imkânı sağlandı. İşsizlik ödeneği kapsamında ise 1 milyon 480 bin vatandaşımıza yaklaşık 5 milyar 834 milyon TL ödeme yapılarak bu zorlu sürecin en az hasarla atlatılması amaçlandı. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağından muaf tutularak bu alanda bir Bilim Kurulu oluşturuldu. Tarım ve hayvancılık alanındaki tüm üretim sektörlerine kendi ihtiyaçları doğrultusunda destekler ve ödemeler sağlanarak, Dünyada birçok ülkenin market rafları hızlıca boşalırken Türkiye’de 83 milyon vatandaşımızın gıda ve temel yaşam malzemesi ihtiyacı fazlasıyla karşılandı. Sosyal devlet anlayışı ile emekliler, yaşlılar, yardıma ihtiyacı olanlar unutulmadı.”