HAYATIN MATEMATİĞİ

TVINING ÇALIŞTAYI

E-twinning çalıştayında 22 il bir araya gelen, Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu matematik öğretmenlerinden Mehtap Kurtçu ve 22 öğrencisinin katıldığı  9 okul ve 7 farklı şehirden yaklaşık 150 öğrenci ile başlayan projede, öğrencilerin günlük yaşam içerisinde matematiğin önemini kavraması ve gelişen teknoloji ile matematik korkularını yenmeleri amaçlandı.

ÖĞRENCİLER ALTIN ORANI KEŞFETTİ

Proje boyunca öğrencilerin hayattaki matematiği bularak yaşamlarına yön vermeleri için birçok farklı etkinlik düzenlendi. 2 ay süren projede ortak okullar işbirlikçi çalışmalara imza attı. Matematik ve sanat etkinliğinde altın oranı araştırıp, mimaride, sanat eserlerinde ve daha birçok alanda kullanılan altın oranı keşfeden öğrenciler; etkinliği eser canlandırması ile sonlandırdı. Bu eserlerin hayat bulduğu bir e-book çalışması da yapıldı.

HAYATTA  MATEMATİĞİN YERİ

Matematik ve mutfak etkinliğinde önce alışverişe çıkan öğrenciler günlük hayatta matematiğin yerini aradı, daha sonra kendilerinin tasarladıkları web 2 oyunlarıyla matematik konularını eğlenceli hale getirdiler. Bu oyunların QR kodlarını oluşturarak bir game book kitabı yapmışlardır. Matematik ve benzeşim etkinliğinde doğada fotoğraf çekerek matematik konularını daha yakından keşfetme şansı yakaladılar, etkinlik sonunda da bu fotoğrafların bulunduğu sanal bir sergi oluşturdular. Proje sonunda keyifli, eğlenceli vakit geçiren öğrenciler matematiğin aslında korkulan bir ders olmadığına ve hayatın her yerinde matematiğin var olduğuna şahitlik ettiler. Öğrencilerin özgüven, sorumluluk, iş birliği gibi becerileri gelişirken, bir arada çalışma ve ekip ruhu ile farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmaları projeyi önemli hale getirdi. Sürdürülebilir olması, gelişime açık olması sebebiyle projenin hayat boyu öğrenmeye katkı sunması beklenmektedir.