AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KEMAL YAVUZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Ak PArti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz İlçe yöneticileri Vural Keskin, Dursun Batı ve Sabit Gür Gazetemizi ziyaret ettiler.

 

SAMİMİ İNSANLARLA YOL YÜRDÜĞÜNÜZDE ÇOK KİŞİYE İHTİYACINIZ YOK

BAZI ARKADAŞLAR YÜKÜ TAŞIMAKTA ZORLANDI

Gölcük’ü sizde biliyorsunuz yapısıyla etnik yapısıyla biz bunlara arkadaşlarımızla birlikte dur diyeceğiz. Seçim iyi geçti. Ali yıldırım Sezer bizim adayımızdı. Birlikte ekip olarak iyi çalıştık. Seçim başarısı hepimizin başarısı. Gölcük’de eski yaşananlardan ders çıkararak önümüze bakacağız. Zor bir seçim süreci geçirdik. Bazı arkadaşlar bu yükü taşımaktan yoruldular. Yalnız bıraktılar bizi. Ben her zaman söyledim bana 50 tane adam lazım değil. Bana sağlam olsun beş tane adam olsun bana yetiyor dedim. Düzgün samimi insanlarla yol yürüdüğünüz zaman çok insana ihtiyacınız yok.

 

ETNİK YAPI AYIRMIYORUZ

Ben 35 yıldır esnaflık yapıyorum. Benim hakkımda da dedikodu yapıyorlar. Altında jip var diye. Ben 35 Yıldır çalışıyorum. Ben bunlara takılmıyorum. Gölcük’ deki ticaretimde siyasetimde biliniyor.  Bu konuda rahatım. Ben kesin delil olmadan kimseyi yargılamam. Etnik yapı ayırmadan yapıyoruz her şeyi. Gölcük belediyesinde Gürcü dolu diyorlar. Adam işini yapıyorsa babasın günahını oğluna oğlunun günahını babaya yükleyemeyiz. Ben hep şunu söylüyorum. 45 dakika önce Gölcük’e taşınanda benim için Gölcüklüdür.

 

İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Ben gayretli birisiyim. Benim Kemal Yavuz olarak ilçe başkanı olayım diye bir derdim yok.  Bana hedefin ne diye soruyorlar Cumhurbaşkanı olmak diyorum. Hedef koyamaz mıyım koyarım. Bayram sonrası kongre süreci başlayacak. Bize de bir takvim verilecek. Bizim burada muhatabımız İl başkanımız. Benim için kimin ne söylediği önemli değil. İl Başkanımız süreç ilerletecek bizde onunla devam edeceğiz.  Bana bazen adaymısın diye soruyorlar. (Nereye diye cevap veriyorum.) İlçeye diyorlar (Hangi ilçeye diyorum) Ben zaten Gölcük İlçe Başkanlığım devam ediyor. Zamanı geldiğinde İl Başkanımızla da Genel merkezimizle de oturup konuşacağız.  Değerlendirmesini yapacağız. Ben tabi ki adayım mevcutta da İlçe Başkanıyım. Genel merkezimiz ve İl başkanlığımız nasıl değerlendirirse öyle devam edeceğiz. Biz şunu yapmayız. Arkadaşlarımızda yapmaz. Biz birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızla yol yürürüz. Önümüze başka bir şey gelir eyvallah. Ben kuruculuğundan beri bu partide görev yapıyorum. Belki birileri gibi şov yapmadım belki. Fotoğraflarda olmadım belki. Ama hep işimizi yaptık. Yine işimizi yapıyoruz. Şuana Ak Parti İlçe başkanı olarak görev yapıyorum.

 

DONANMA KAPILARI YENİDEN AÇILABİLİR

Donanma B kapı 2015 yılında İŞİD’ için güvenlik açısından kapatıldı. Oradakilere servis ücreti maaşlarına eklense olmuyor mu?

Eskiden öyle idi. Biz kahve köşelerinde konuşuyoruz ama istişare yapmıyoruz. Fikir alıyoruz uygulanabilir. Bu konuda tersaneye teklif götürülebilir.  Bin işçi çıksa ekonomiye can verir. Burada ikili iletişim kurmak çok önemli. Karşı tarafa anlatıp anlamakta çok önemli. Subay Astsubay İzmit’e gidiyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ VAR

Kocaeli Büyükşehir belediyesi Hizmetleri yapıyor. Büyükşehir’in yaptığı hizmetleri inkar edemeyiz. Büyükşehir Belediyesinin takviyesi olmasa İlçe belediyeleri çok zorlanır. Toplumda da bir alışkanlığımız var.  O büyükşehir e ait bu ilçe Belediyeye ait. Büyükşehir dediğinde büyükşehir neresi? Benim belediyem. Ben her zaman şunu söylüyorum. Siyaset kamuoyu ile vatandaşla köprü olmayı becermeli. Sokaktaki sıkıntıyı kamuoyu yaparak sıkıntıyı gidermek gerekiyor.  Dedikodu ile fitne ile icraat yapmamak lazım.

 

1000 KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ YAPILACAK

Askeri alanla ilgili girişimler yapıyoruz. Bakanlıkla değil Büyükşehir planında olacak. Biz bunu Millet bahçesi olarak değerlendirirsek başka statüsü var. Millet bahçesi olmaz. Tahir Başkanla da görüştüğümüzde halkın kullanacağı içinde Antik köftenin olacağı. Bir müzenin olacağı vatandaşın faydalanacağı bir proje hazırlıyorlar bize.  1000 kişilik Kongre Merkezinin sözünü biz Tahir başkandan aldık. Oraya değil. Gölcük ’de büyük bir toplantı yapacak salonumuz yok.  Kongre sarayında konfrans yapılamıyor.  Diğer taraf çok küçük 250- 300 kişilik solan. Kervansaray  deseniz aynı. 500-600 kişiye hitap edecek bir salonun yok. Tahir Başkan bununla ilgili 1000 kişilik salon sözünü verdi. Bununla ilgili çalışma Eski sanayi çarşısının olduğu yer. Oranın bir avantası var. Mülkiyeti belediyeye ait. Oraya kongre merkezi yapalım. Caddede çarşı ile bütünleşsin istiyoruz.

 

ESKİ SANAYİ ARSASINA 400 KONUT YAPILACAK

Bizim Gölcüklü pazarcımız çok yok. Çoğunluk dışarıdan geliyor. Sanayide kapalı Pazar yeri alanı da var. Ara yoldan yükselen alana. Pazar olmadığı günlerde otopark olacak. Bizim Alışveriş Merkezine ihtiyacımız yok. Dışarıdan yatırım gelmiyor.  Belediye başkanımızlada konuştuk  altına Markalarında geleceği büyük dükkanlar yapılabilir. Üzerine de 300- 400 konut yapılır. Hem atıl olamayacak. Hem de o bölgeye canlık katar.  Gölcük için avantajı şu. Arsa belediyenin. Bartır yapabilirsin, Kent kontla yapabilirsin. Yada kendin bile yapabilirsin. Bunun çalışmalarına başlanacak. Gölcük’e ciddi bir katkı sağlayacaktır. Çok güzel çarşı olacaktır. Bizim orada avantajımız kamulaştırma yok. 

HASTANE HAZİRAN’DA AÇILACAK

Değirmendere’de ki Hastane Haziran ortasın da inşallah açacağız. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek. Yeni Başhekimimiz Dr. Aziz Çardak’da göreve başladı.