UZUNER ‘İYİ KADROLAR GELİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, ilçe gündemi, çalışmaları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Uzuner, yaptığı açıklamada “Gölcük’ün, ülkemizin, ilçemizin önemli sorunlarından birisi maalesef gençleri kıskacı altına alan uyuşturucu ve bağımlılık konusu. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bir önergede bulunduk. Bir komisyon çalışsın ve bu komisyon bu konuda sıkıntı yaşayan ailelere ulaşıp, bir çözüm oluşturma noktasında kamuda bulunan diğer birimlerle iş birliği yaparak onlara destek olsun, yardımcı olsun. Bizim üzerimize düşen ne varsa tabi ki de yerine getirmek isteriz. Bu iş sadece metruk binalara bağlanamaz. İlçemizde Kavaklı Sahili’nde askeriyeden alınan ve açtıkları yerlere oturma alanları koydular. Orada geceleri çok güvenli bir ortam yok, etrafı oldukça karanlık. Ve bu insanlar bunu yaptıktan sonra tekrar toplum içine karışıyorlar. Metruk bir yer değil, açılmış edilmiş bir yer ama böyle sıkıntı söz konusu” dedi.

‘KESİNLİKLE BU İŞİN ÜSTÜNE GİDECEĞİZ’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Uzuner, “Biz bu sorunla ilgili bir komisyon kurulmasını talep ettik, bu talebimiz kabul görmedi. Bizim bu konuyla ilgili ısrarımız devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak kesinlikle bu işin üstüne gideceğiz. Bu sorun Gölcük’ün en büyük ve en önemli sorunlarından bir tanesidir. İkinci sorunumuz ise; Gölcük’te her şeyi yapıyoruz, ediyoruz, hallediyoruz diyorlar ama gelgelelim Gölcük’ün inanılmaz kaliteli, her yerinin güllük gülistanlık olması lazım fakat Gölcük ne yazık ki öyle bir yer değil. Yollar köstebek yuvası durumunda. Çok yakın bir zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yollar olduğu yerde patlıyor. Mazgallar çökmüş durumda. Kafaya göre her yere kasis yapmak yol hizmeti olarak adlandırılmış.  Kaldırım düzenlemeleri ve çocuk parkları ne yazık ki çok kötü durumda ve bunun olduğu yerde siz diyeceksiniz ki yapıyoruz, ediyoruz, takip ediyoruz. Ne yazık ki gerçeğin öyle olmadığı ortada” diye konuştu.

‘GÖLCÜK’ÜN HER SANTİMETRESİNE HİZMET ULAŞTIRMAK ZORUNDASINIZ’

Yeni Devlet Hastanesi’nin yapım süreci konusunda eleştirilerde bulunan Başkan Uzuner, “Bir de Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili söylemek istediklerim var. 3-4 yıldır sürekli hastanenin önünden fotoğraf veriyorlar. “Ha şimdi açacağız ha sonra açacağız” diye paylaşımlar yapıyorlar. Haziran ayının ortasında açılacağı belirtilmişti fakat o tarihte de açılış yapılmadı. Biz bununla ilgili muhalefetimizi yaptığımızda bize diyorlar ki “Bu Sağlık Bakanlığı’nın projesi.” O zaman neden hastanenin önünden fotoğraf veriyorsunuz? Sizler Gölcük’ün her santimetresine hizmet ulaştırmak ve bu ilçeyi iyi yönetmek zorundasınız. Ulaşlı’nın, Halıdere’nin, Yazlık’ın sorunlarının aynı çuvala doldurulmaması gerekiyor. Her bölgenin kendine has sorunları var. Hepsinin ayrı ayrı çözülmesi ve ilgilenilmesi gerekiyor. Bu anlayışla bu sorunları çözemezsiniz” dedi.

‘ZAMANINDA NEDEN DOĞRULARI YAPMADINIZ?’

Açıklamalarına devam eden Başkan Uzuner, “Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yasa Meclis’ten geçti. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu 4 milletvekili dışında eksiksiz oturumdaydı ama bazı muhalefet partileri ne yazık ki eksik bir şekilde oturumda bulundular ve AKP-MHP oylarıyla sokak hayvanları konusu yasalaşıyor. Anayasa Mahkemesi’ne götürülme durumu var. Bu konunun takibi sürdürülecek. Yıllardır doğru işlemler, doğru uygulamalar yapılmadığı için bugün büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bunu kim halletsin diyorlar? Belediyeler halletsin diyorlar. Peki yıllardır belediyelerin çoğunluğu sizdeyken siz hayvanların kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi gibi işlemleri neden doğru düzgün yapmadınız?” dedi.

‘İYİ KADROLAR GELİYOR’

Uzuner, son olarak, “Halkımız yapılanlara karşı gerekli cevabı veriyor. Bir önceki dönemde Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri bizdeydi ama Meclis bizde değildi. Bu dönemde Meclis’te bize geçti. Bundan sonraki süreçte de halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne güvensinler. İyi kadrolar geliyor. Bu ülkeyi belediyesinden tutun, tüm merkezi yönetebilecek kadrolara sahibiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile hem ülkemiz hem de Gölcük’ümüz hak ettiği şekilde yönetecek” diyerek açıklamalarını tamamladı.