TURİZMİN YENİ CAZİBE MERKEZİ YAZLIK KADIRGA

Geçtiğimiz hafta 37. Si düzenlenen Yazlık Kadırga Yayla Şenlikleri ziyaretçi saysından dünya  rekorunu kırarken, yerli turizmin ötesinde ağırladığı Amerikan, Rus, Bulgar, Alman ve Arap misafirleri yle de uluslararası festival statüsüne kavuşmuştu. 

Başta Gölcük olmak üzere Kocaeli'nin bir anda yeni turizmde cazibe merkezi haline gelen, Yazlık Kadırga Merasında dün önemli bir toplantı düzenlendi. 

Bu başarıda önemli rol oynayan ve bu yılki şenlikleri organize ederek başarılı bir şekilde tamamlayan Yazlıl Kültür ve Doğayı Koruma derneği başkanı Yakup İkiz ve yönetimi ile Yazlık Mahalle muhtarları dün Kadırga Merasında Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, başkan yardımcıları Hasan Kahraman, İbrahim Uzuner ile Ak Parti'nin Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz ile bir araya geldiler. Dernek yönetimi desteklerinden dolayı Başkan Sezer'e teşekkür ederken, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan şenliklerde ilgili mesire alanında görülen eksiklikler konusunda bilgi verdiler. Başkanlar merayı baştan aşağı gezerek yapılacak yeni düzenlemeler konusunda fikir birliğinde buluştular. 

Yeşillendirilmiş alan, genişletilmiş otopark lar, yeni şadırvan ve tuvaletler, ziyaretçilere koöaylıkla hizmet verebilecek geni bir mescit, yolların genişletip düzenlenmesi mesire alanının temizliği ve güveninin sağlanması, yeni elektrik altyapısı gibi konular üzerinde fikir birliğine vardılar. 

Önümüzdeki günlerde çalışmaladın başlayacağı Yazlık Kadırga Merasında 38. Şenlikler için şimdiden düğmeye basıldı. 

Gölcük Yazlıl Kadırga şenlikleri her geçen gün uluslar arası bir üne ve yayla turizim inde öneme kavuşurken. Kocaeli ve Gölcükte turizmin yeni adresi olmaya hazırlanıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bölge festival ve şenlik turizmine açılacak ve yılın 12 ayı festival cilere hizmet verecek. 

Henüz göreve geleli altı aydan daha kısa bir sürede hazırlıklarını tamamlayıp bu büyük organizasyona imza atan Yakup İkiz başkanlığındaki genç yönetime, Belediye başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptıkları dev Kadırga organizasyonuyla il ve ilçeye kattıkları değerden dolayı ayrıca teşekkür ederek desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.