HALIDERE’DE BAL HASADI ŞENLİĞİ

Bal üretimi yapan kadın arıcılar ilçemize bağlı Halıdere’de Bal Hasadı Şenliği programında bir araya geldi. Programa ilgi yoğun olurken, kurulan bal stantları ve açılan fotoğraf sergisi ilgiyle takip edildi. Ayrıca şenlikte Tek Mezar Şehidi Tiyatro Gösterisi ve Kocaeli Üniversitesi Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülşen Erdal’ın Halıdere’den de çıkartıp derlediği türküleri barındıran “Kocaeli Türküler” ismiyle solo konser düzenlendi.  Tiyatro gösterisi ve konser katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Gerçekleştirilen programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, KOÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşen Erdal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük Belediye Meclis Üyesi Mine İşeri, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, Halıdere Kadın İşletmeleri Kooperatifi Başkanı Meral Deniz, Halıdere Yalı Mahallesi Muhtarı Yalçın Gürsoy, Halıdere Körfez Mahallesi Muhtarı Osman Özgün, bal üreticileri, davetliler ve vatandaşlar katılım sağladı.

FOTOĞRAF SERGİSİ VE BAL STANTLARI GEZİLDİ

Geçtiğimiz akşam Halıdere sahilde yapılan Bal Hasadı Şenliği öncesi Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Halıdere Yalı Mahallesi Muhtarı Yalçın Gürsoy ve Körfez Mahallesi Muhtarı Osman Özgün ile fotoğraf sergisini ve bal stantlarını gezdi.

‘HALIDERE GÖLCÜK ADI YOKKEN OLAN BİR BELDE’

Halıdere Bal Hasadı Şenliği programına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Akabinde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, programda konuşma yaptı. Başkan Sezer, konuşmasında “Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum ve burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Halıdere Gölcük adı yokken olan bir belde. Tarihi bu fetih dönemine kadar geriye giden en eski köylerimizden en eski mahallelerimizden biri. Halıdere’nin özellikle 2 yıldan beri yapılan bal hasadı ve bal şenliği programının Halıdere’deki kestane balının tanıtımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu etkinliğe emek veren çok sayıda hemşehrimiz var. Özellikle muhtarlarımız, büyük gayret sarf ettiler. Bu şenliğe emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘KESTANE BALI EN İYİSİ’

Sözlerini sürdüren Başkan Sezer, “Halıdere’nin özellikle Değirmendere ile bağlantı yolunun tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıllarda buraya olan ilginin şu andaki ilgiden çok daha fazla artacağına inanıyorum. Etkinlikler özellikle üretilen ürünlerin tanıtılmasında büyük önem taşımaktadır. Balda şifa vardır. Ayette belirtilmektedir. Hangi bal olursa olsun hepsi çok değerli. Ama Halıdere’nin kestane balı en iyisi. Kestane balının en iyisi olduğunu siz bulunduğunuz her ortamda söyleyeceksiniz herkeste duyacak ve bilecek. Ben tekraren etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmanın ardından Kocaeli Üniversitesi Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülşen Erdal’a ve kadın arıcılara teşekkür plaketi takdim edildi. Program, daha sonra tiyatro gösterisi, solo konser ve stantların gezilmesinin ardından sona erdi