ÇALIŞKAN ‘ESNAF DA MUTLU DEĞİL’

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, haftalık basın açıklamasında bulundu. Çalışkan, yaptığı açıklamada “Gölcük’te siyaset tüm çevrelerin de özellikle belirttiği gibi çok farklı, herkes birbirini gördüğü yerde selamlaşıp hasbihal ediyorlar, fikirler ayrı olsa da aynı ilçede yaşamanın verdiği birliktelik bozulmuş değil. Hal böyle olunca esasında sorunları konuşup ortak noktalar bulmak da zor olmaması lazım. Öncelikle geçen hafta partimizi ziyarete gelen CHP İlçe Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. İktidarı muhalefetiyle amaç daha İYİ bir Gölcük ise biz bu yolda çalışmaya her zaman hazırız” dedi.

‘ESNAF DA MUTLU DEĞİL’

Başkan Çalışkan, “Park yeri sorunu; Gölcük’te ilçe merkezini geniş alana yayamadığımız sürece bu sorun çözülemez gözüküyor. Gölcük merkezine geldiğinizde park yeri bulma şansınız yok denecek kadar az. Paralı yerlerden, mahalle aralarına kadar her yer araç dolu. Bundan esnaf da mutlu değil bu çok net. Tekrar ediyoruz en hızlı geçici çözüm yıkılan askeri alan aydınlatılıp otopark olarak kullanılması. Ama gerçekçi çözüm ilçemizi bu sıkışıp yapıdan kurtarıp yayılmasını sağlamak. Bu arada sürekli park cezalarının kesilmesi vatandaşların haklı isyanına dönüşüyor” dedi.

‘TEMİZLİK SORUNLARI OLDUĞU GÖRÜLMEKTE’

Çalışkan, “Son zamanlarda vatandaşlarımızdan sürekli gelen bilgilerde mahallelerin ciddi anlamda temizlik sorunları olduğu görülmekte. Kesilmeyen otların kaldırımlara çıkılmasını engellediği, mahallelerden temizlik işlerinin aksadığı şikayetleri gelmekte. Bunların çoğu hareketli mahallelerden gelen bilgiler buralarda sıkıntı varsa daha sakin sokaklar durumu nasıl acaba” dedi.

‘ÇOK CİDDİ BİR SORUN’

Başkan Çalışkan,  açıklamasının sonunda “İlçemizin birçok mahalle ve sokaklarında gece tek başınıza yürüme şansınız yok. Her taraf zifiri karanlık ve ne ile karşılaşacağınız belli değil. Ana cadde üzerindeki süslü direkler ile aydınlatılırken diğer sokaklarda aydınlatma olmaması olanlarında çoğunun çalışmaması çok ciddi bir sorun. Bu konu hakkında yetkilileri uyarmak istiyoruz. İlçemizin güvenli bir ilçe olması hepimizin ortak arzusu. Şatafatlı direkler değil ihtiyacı karşılayacak basit ve pratik çözümler bekliyoruz. İlçemizde son dönemlerde neredeyse her gün gerçekleşen elektrik kesintileri vatandaşlarımızı çileden çıkartıyor. Artan elektrik ihtiyacına karşılık yapılmayan yatırımlar sonucunu yine her zaman ki gibi vatandaşlarımız çekmekteler. Bu konuyu da tekrar gündeme getirmek isteriz” dedi.