KOCAELİ’DE FABRİKALAR İŞ BIRAKTI! İŞÇİLER HÜKÜMETE SESLENDİ

Türk-İş’e bağlı sendikalar bugün 81 ilde bir saatlik iş bırakma eylemi düzenledi. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmaması üzerine üç konfederasyonun bir araya gelerek belirlediği taleplere dayanan eylem kararı; artan yaşam maliyetlerini, hayat pahalılığını ve vergide adaleti öne çıkartıyor. Hükümetin, yapılan miting ve eylemlere karşı cevapsız kalmasının ardından, Türk-İş üretimden gelen gücü kullanarak bugün işçilerin 1 saat işe geç başlaması için eylem kararı aldı.

 

MÜCADELEYE DEVAM
Türk-İş konfederasyonuna bağlı olan Harb-İş Sendikası, Gölcük Tersanesi önünde düzenlediği bir saatlik iş bırakma eyleminde, sendika yöneticileri ve işçiler taleplerini dile getirdi. “Direne direne kazanacağız” “İşçi burada hükümet nerede” “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarına ıslıklar eşlik etti. Sendika Başkanı Şakir Akçer, işçilerin haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Türk Harp-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, “Haklı mücadelemizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum, süreç bugün itibariyle başlamıştır. Bizler de bundan sonra aynı şekilde hakkımızı alana kadar bu eylemlerimize devam edeceğiz. Bizler basına da ilgili yerlere de bugünkü durumumuzu ve şartları anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Bugün itibariyle bir saatlik işe geç girme eylemimizi yaptık hepinizin ayaklarına sağlık” ifadelerini kullandı.