ZİNNUR BÜYÜKGÖZ'DEN KATLİAM AÇIKLAMASI: GÖMMEK ÜZERE BEKLETİYORDUK

Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi'nde Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesindeki çöp konteynerlerda, dün 45 sokak hayvanı ölü bulundu. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran görüntülere ilişkin Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açıklama yaptı. 

BU GÖRÜNTÜLERE SEBEP OLAN HERKESE HESABINI SORACAĞIZ
Büyükgöz, "Sürecin başından sonuna kadar kurum içinde ya da dışarıda hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız. Soruşturmanın selameti açısından ilgililer açığa alındı. İnşallah en kısa zamanda soruşturmalar neticelenecek ve sorumlular gerekli cezayı alacak" dedi. 

HİÇBİR HAYVANIMIZI ÖLDÜRMEK GİBİ BİR SÜRECİMİZ OLAMAZ
Hayvan katliamı görüntülerine yönelik de konuşan Büyükgöz: "Hayatta olan hiçbir hayvanımızı öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olmaz, olamaz. Görüntüleri ben de seyrettim, ben de çok üzüldüm. Sokaklardan cansız olarak toplanan, tedaviye cevap vermeyip ölen, barınağımızda gözetim altındayken hayatını kaybeden hayvanları bir yerde toplayıp, uygun usullerde gömüyoruz. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler rehabilitasyon merkezimize ansızın giren bir grup insanın gömülmek üzere bekletilen hayvanların cesetlerini ortaya saçması sonucu ortaya çıkmıştır. Sürecin başından sonuna kadar, kurum içinde ya da dışarıdan hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız inşallah" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesinde hayvan katliamına ilişkin görüntülerde, bir ekibin hayvanlara iğne vurduğu, diğer ekibin ise poşetlere koyarak çöp konteynerine attığı anlar paylaşılmıştı. Gebze  Cumhuriyet Başsavcılığı olay  ile ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Hayvanların arasında bulunan iğne ve ilaç şişelerine delil olarak el konulurken, çöp konteynerleri üzerinde parmak izi taraması yapıldı.