GESOTİM’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI!

"GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA HİZMET VERİYORUZ"
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin ardından kurulan ve İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından akredite edilen GESOTİM, 25 yıldır ulusal ve uluslararası düzeyde afetlerde aktif görev alıyor. Tamamı kadınlardan oluşan üç arama kurtarma ekibiyle faaliyet gösteren derneğin başkanı Necmi Kocaman, gönüllülük esasına dayalı çalışmalarına dikkat çekerek, "Hiçbir maddi çıkar beklentimiz olmadan, afet öncesi, sırası ve sonrasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Bölgemizdeki sanayi gücü ve halkımızın afet sonrası duyarlılığıyla gurur duyuyoruz. Ancak afet öncesi ve sırasındaki hazırlık süreçlerinde aynı duyarlılığı görmekte zorlanıyoruz" dedi.
"ULAŞIM SORUNU CİDDİ BİR ENGEL OLUYOR"
GESOTİM’in ekipman ve insan kaynağı açısından hazırlıklı olduğunu belirten Kocaman, en büyük sıkıntılarının ulaşım olduğunu ifade etti. “Depolarımızda afet sırasında kullanılacak malzemelerimizin büyük kısmı hazır. Ancak ekiplerimizi ve malzemelerimizi afet bölgelerine zamanında ulaştırmakta zorlanıyoruz.
Mevcut araçlarımız sınırlı ve geniş çaplı operasyonlarda bu, ciddi bir engel haline geliyor. Araçlarımız 20 kişilik ve akredite sayımız artınca eğitimlerimize, tatbikatlarımıza tam kapasite gidemiyoruz. Zamanın çok değerli olduğu bu tür durumlarda ulaşım sorunları operasyonlarımızı sekteye uğratıyor" şeklinde konuştu.
Kocaman, özellikle hafta sonu veya gece gelen acil taleplerde araç yetersizliğinden dolayı ekip üyelerinin operasyona katılamadığını belirterek, "Bu güçlü bölgede, böylesine önemli bir sorunun geçici çözümlerle aşılması mümkün değil" dedi.
"DESTEK BEKLİYORUZ, KEŞKE DEMEK İSTEMİYORUZ"
Son olarak yaşanan bir kayıp vakasında ekiplerinin büyük kısmını afet bölgesine gönderemediklerini dile getiren Kocaman, "Afet anında ulaşımda yaşadığımız bu sıkıntılar, zaman kaybına neden oluyor. Bizim işimizde ‘keşke’ demek asla kabul edilemez bir durumdur" ifadeleriyle yaşadıkları güçlükleri özetledi.
FORD VE SANAYİ KURULUŞLARINA SESLENDİ 
GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, GESOTİM bünyesine sadece afetlerde kullanılacak bir binek aracın temini için başta Ford olmak üzere sanayi kuruluşlarına çağrıda bulundu. Kocaman, " Spor kulüplerine ve farklı alanlardaki kuruluşlara sağlanan desteklerin küçük bir kısmı bile bize yeterli olacaktır. Keşke demek istemiyoruz, ‘İyi ki destek verdik’ diyebilmek için bu yardıma ihtiyacımız var" dedi.
ATATÜRK’ÜN SÖZLERİYLE SESLENDİ
Kocaman, sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün “Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirle düşünmek lazım, felaket geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur” sözüyle noktalayarak, deprem hazırlıklarının önemini bir kez daha vurguladı. GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, ulaşımdaki bu eksikliğin giderilmesi için tüm Kocaeli halkını ve kuruluşlarını sorumluluk almaya davet etti.