MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü,  Anıtpark'ta düzenlenen programla kutlandı. Programa; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Uzuner, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Sarıdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, siyasi partilerin ilçe başkan, yöneticileri ve temsilcileri, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, kaymakamlık daire müdürleri, muhtarlar ve davetliler katılım gösterdi. Törende ilk olarak Dernek Başkanı Saral tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu yapıldı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, şunları söyledi: “Muhtar kelime anlamı ile davranış ve hareketlerinde serbest olma halidir. Köy ve mahallenin idari işlerini yürütmekle görevlidir ve seçimle iş başına gelir. Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Günümüzde mahalle sakinleri ile belediyeler ve tüm kamu kurumları arasındaki diyalog, muhtarlarımız üzerinden kurulmaktadır. Bu diyalog kurulurken en büyük sorumluluk ise muhtarlarımıza düşmektedir. Muhtarlarımız da bu sorumlulukları yerine getirebilmek adına gece gündüz görev yapmakta ve mesai saati diye bir kavramları bulunmamaktadır” dedi.

Saral, “Son yıllarda teknolojik gelişmeler ve devlet hizmetlerinde bürokrasinin en aza indirgenmesi çalışmaları sonucunda muhtarlarımızın önemli ölçüde yüklerinin azalmasına ve bazı vatandaşlar tarafından bu nedenle kaldırılması gerektiği düşünülmesine rağmen, muhtarlarımızın vatandaşa hizmet yolunda üstlendikleri misyon önemini muhafaza etmektedir. Vatandaşın hastasında, cenazesine, düğününde kısacası sosyal yaşamının içerisinde kendini gösterir, her türlü üzüntüsünde ve sevincinde kapısını gönül rahatlığı ile çaldığı ve devletini en yakınında hissettiği makamdır” ifadelerini kullandı.

 “‘Muhtar ne iş yapar diyen’ bazı kişilere şunu söylüyorum” diyen Başkan Saral, “Sadece bir gün bizim yanımızda dursunlar, ne yaptığımızı anlarlar. Gece yarısı mesaj atıp elektrik kesintisinden, tebligatını almayıp aldığı cezanın gecikmesinden veya mahkeme tarini kaçırmasından dolayı muhtarı sorumlu tutan, bürosuna gelip ya da mesajla, telefonla her türlü hakareti yapan hatta tehdit eden vatandaşı sakinleştirmek, o konuda bilgilendirmek de muhtara düşer” dedi.

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, “Birçok konuda sorumluluğu olduğu halde yetkisi olmayan muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin ihtiyaçları ve karşılaştıkları sorunların günün şartlarına göre çözümlenmesi için 21.yüzyıla yaraşır muhtarlık kanununun ivedilikle çıkarılması gerekliliğini senelerdir bekliyoruz. Mülki amirimiz olan sayın Valimiz ve Kaymakamlarımız biz muhtarların en büyük güvencesi ve destekçisidir. Ve yine muhtarlıklarımız belediyelerimizin desteği ile ayakta durmaktadır. Kocaeli muhtarları olarak bizler, birçok ilde olmayan imkanlara sahibiz” diye konuştu. 

Saral, konuşmasının sonunda, “Bu anlamlı günümüz vesilesi ile sayın kaymakamımıza, dayanışma ve anlayış içinde çalıştığımız daire müdürlerimize, belediye başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz var güçleri ile çalışmaya, vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerdir. Ülkemize hizmet için görevi başında şehit düşen ve ahirete göç eden muhtarlığımıza Allah'tan rahmet, halen görevi başında olan ve insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için mücadele eden tüm muhtarımıza sağlıklı, mutlu günler diliyor, "19 Ekim Muhtarlar Günü"nü kutluyorum. Bu anlamlı günümüzde yanımızda olduğunuz içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Saral’ın konuşmasının ardından Nüzhetiye Mahalle Muhtarı Mehmet Sertoğlu, ‘İşin zor muhtar’ isimli şiiri okudu. Akabinde Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekildi ve program sona erdi.