İSU’dan Altyapı Dönüşümü
KOCAELİ GENELİNDE SÜREGELEN ALTYAPI YATIRIMLARI
Kocaeli genelinde önemli altyapı yatırımlarını devreye alan Kocaeli Su Kanal İdaresi (İSU), sel ve taşkın risklerini minimize etmeye yönelik çalışmalarıyla vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Kocaeli'nin farklı mahallelerinde devam eden kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarını yenileme çalışmaları ile şehrin altyapı sistemlerini modernize ederek şehrin genel yaşam kalitesini artırmakla kalmayan İSU, uzun vadeli sürdürülebilir bir kent yaşamını destekliyor ve olası afetlere karşı şehrimizi daha dirençli hale getiriyor.
TAŞOCAĞI DERESİ’NDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Körfez ilçesi Kışladüzü Mahallesi Köyiçi Deresi’nde geçtiğimiz yıl tamamlanan birinci etap ve bu yıl tamamlanan ikinci etap çalışmalarıyla Yukarı Hereke’den sahil bölgesine kadar olan alan, sel ve taşkın riskine karşı güvenli hale getirildi. Son olarak, Taşocağı Deresi’nde başlatılan 960 metre uzunluğundaki dere ıslahı çalışmaları, 1.400 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı imalatları ve yeni inşa edilen atık su terfi merkezi başarıyla tamamlanarak bölgenin altyapısı güçlendirildi.
960 METRELİK DERE ISLAHINDA 8 MENFEZ VE 14 SEKİ İMALATI YAPILDI
Dere ıslah çalışmaları kapsamında, 740 metre taş trapez ve 220 metre betonarme açık ‘U kesit’ imalatı gerçekleştirildi. Çalışmalarda 8 adet menfez, 14 adet seki ve güvenliği artırmak için duvarlar üzerine 1 metre yüksekliğinde korkuluk yapıldı. Ayrıca, çevre altyapısını güçlendirmek için 300 mm çapında betonarme borular kullanılarak 1.400 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı tamamlandı. Yeni kanalizasyon hattıyla entegre şekilde hizmet verecek atık su terfi merkezi de inşa edilerek devreye alındı.
SEL VE TAŞKIN RİSKİNE KARŞI GÜÇLÜ ÖNLEM
Tamamlanan çalışmalar sonucunda, Taşocağı Deresi’nin modernize edilmesiyle bölge halkının can ve mal güvenliğine yönelik riskler büyük ölçüde ortadan kaldırıldı. Sel ve taşkın riskine karşı koruma sağlayan bu proje, Körfez ilçesinde sağlıklı bir yaşam alanı oluştururken aynı zamanda yaşam kalitesini artıran önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.