''KAPANMAK İSTEMİYORSAK KURALLARA UYALIM''
500 KİŞİ SAHADA DENETİMDE
Yükselen pandemi hakkında gazetemize açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ; “Şu anda hasta sayısı olarak en iyi bizim ilçemiz. Bu oran yüzde yüzdü, dün itibari ile yüzde 78 oldu. 1 Mart itibarı ile kontrolü sosyal hayat süreci başladı. Bu kapsamda dinamik denetimler ağırlık kazandı. Normal kolluk güçlerimizin emniyet jandarma ve belediyenin haricinde bütün kamu kurum ve kuruluşlardan ekipler oluşturduk. Yaklaşık bizim ilçede, odalar, kamu kurum kuruluşlar, emniyet, jandarma bütün kamu çalışanlarımız, STK ve Dernekler dahil yaklaşık 500 ün üzerinde personel her gün sahada denetime çıkıyor”şeklinde konuştu.
KAPANMAK İSTEMİYORSAK KURALLARA UYALIM
Kaymakam Karabulut “1 Mart' tak il bazında değerlendirmeler başladı. Bizde bu süreçte turuncu kategori dediğimiz riskli guruptayız. Biraz daha sayılarda artış olursa çok riskli guruba geçiyoruz. Çok riskli gurupta birtakım kısıtlamalar var. O kısıtlamaları tekrar yaşamamak için hem denetimlerimizi bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimizi artırdık. Hem de odalarla STK' larla esnaflarımızla iletişim kurarak belirlenen kurallara riayet etmelerini aksi taktirde il olarak ve ilçe olarak zarar göreceğini, tekrar kapanma dönemine istemiyorsak bu tedbirleri harfiyen uymalarını istedik. Esnafımıza teşekkür ediyoruz. Ufak tefek eksikler dışında riayet etmeye çalışıyorlar” dedi.
ÇAPRAZ DENETİM YAPIYORUZ
Kaymakam Karabulut “Denetim elemanı arkadaşımızda sürekli sahada kontrol yapıyorlar. Çoğu zaman bende katılıyorum. Kamuoyunda bir farkındalık yaratmak esnafta bilgi oluşturmak amacıyla, hatta ilden vali yardımcılarımız, il müdürlerimiz geliyorlar. PTT müdürümüz ve Gar müdürümüz ilçemize gelerek denetimlere katılacaklar. Çapraz denetim yapacağız. Burada denetimlerdeki amacımız hem yeni düzenleme ile ilgili esnafımızı bilgilendirmek ve kamuoyunda farkındalık aynı zamanda kuralara uymakla her kesi uyarmak. Burada esnafımızdan ve vatandaşlarımızda özellikle ricamız en öncelikli konu kalabalıkta kapalı mekanlarda çok fazla olsun istemiyoruz” dedi.
KAPALI ALANLAR DAHA TEHLİKELİ
Kaymakam Karabulut “Bunun içinde yeni düzenlemelerde işletmelerin daha önceki kapasitesin yüzde 50 ile çalışması gerekir. Buna çok dikkat ediyoruz. Girişlerde HES kodu sorgulamasını istiyoruz. Takibi güç ama vatandaşlarımız hem kendi sağlığı ve toplum sağlığı açısında kapalı mekanlarda çok uzun süre kalmamalarını rica ediyoruz. Yani bir restoranda yemek kısa sürede yiyerek hızlı bir şekilde ayrılması gibi. Kış ortasında kapalı mekanlarımız daha çok tehlikeli. Bir masada otururken yine mesafeli oturmalarına dikkat etsinler. Her kesin kendi öz denetimini yapmasını istiyoruz. Toplumumuzdan vatandaşımızdan beklentimiz bu. Aşılama faaliyetlerimizde gayet güzel gidiyor. Özellikle 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın aşılaması konusunda çok önem veriyoruz” şeklinde sözlerine devam etti.
ÖLÜMLER 65 YAŞ ÜSTÜ
Çünkü ölümlerin yüzde 85'i 65 yaş ve üstü. Bu insanlarımızı korumalıyız. Bu korunmanın yolu vatandaşlarımızın aşıları olması, rahatsızlığı olan ve evden çıkamayanlara sağlık ekiplerimiz aşısını evinde yapıyor. Randevu almakta zorlanan akıllı telefon kullanmada zorlanan veya sabit hattan aşı düşürmekten zorlananlara da vefa sosyal hizmetler destek gurubumuz yardımcı oluyorlar. Şuanda oluşturduğumuz ekipler, tüm 65 yaş üstü vatandaşlarımızın listesini bir görev dağılımını yaparak arkadaşlarımıza verdik. Şuana kadar 3 bin vatandaşımızı arayıp sordular. Kırsal alanlarda ayrı ekipler oluşturarak bütün kırsal alanların taramasını bitirdik. Bu vatandaşlardan ricamız lütfen aşılarını olsunlar. Hem kendi sağlığı için hem de toplumun sağlığı için çok önemli. Bu arada bu aşılama faaliyetlerine yoğunluk verdik. Çünkü şuanda bu hastalığın korunulması başka bir alternatif bir tedavi yöntemi yok. Tek tedavi yöntemi aşılama ve aşılama olduktan sonra tedbirleri almaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı