KAYMAKAM KARABULUT ''ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKTAN KORUMALIYIZ''

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Öncelikle 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı’nın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim ve öğretim başlamadan önce, özellikle güvenlikle ilgili konularda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya bütün paydaşlar katıldı. Okul aile birlikleri ve mahalle muhtarlarımız, okul idarecilerimiz de katıldı. Orada 2019-2020 dönemi içerisinde çocuklarımızın huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir eğitim almaları için koordinasyonu gerektiren hususlar, karar altına alındı. Bu kararın takibi, uygulaması ve denetimini sizlerden bekliyoruz. Bu konuya gerçekten önem veriyoruz” dedi.

‘SERVİSLERLE İLGİLİ DENETİMLERİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİNİZ’
Kaymakam Karabulut sözlerinin devamında, “Eğitimin yanında en değerli varlıklarını bizlere emanet eden velilerin de gönüllerinin rahat ve huzurlu olabilmesi için çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim sürdürmeleri bizim öncelikli konumuz. Bu güven ortamı, çocuğun evinden çıktığı andan başlıyor, evine dönene kadar devam ediyor. Çocuklarımız, servise bindiği andan itibaren sorumluluğu bize geçiyor. Servislerle ilgili düzenlemeleri ve denetimleri lütfen titizlikle takip ediniz. Özellikle servis sürücülerinin listelerini okullara gönderiyoruz. Liste dışında hiçbir kişi kesinlikle araçları kullanmayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SERVİSLERİ HABERSİZ DE DENETLEYEBİLİRİM’
Sözlerine devam eden Kaymakam Karabulut, “Sürücülerle ilgili gerekli araştırmayı yapıyoruz. Onlar haricindeki kişilerin araçları kullanması veya farklı araçla çocukları taşımasına müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız bunu çok sıkı takip edecek. Gerekirse müdür yardımcımız, nöbetçi öğretmenle birlikte gerekli takibi yapacak. Zaman zaman medyadan duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda servislerle ilgili üzücü vakalar oldu. Bu vakaların ülkemizde olmasını temenni etmeyiz. Kendi görev ve sorumluluk sahamız içerisinde buna müsaade etmeyeceğiz. Ben de habersiz denetim yapacağım. Okullarda servislerin durumunu tek başıma denetleyebileceğim gibi emniyet müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü ile de yapabiliriz. Okullarda sürekli görev yapan idareciler olarak bu hususa dikkat edin. Hepinizin idareci kimliğinin yanında bir de veli kimliğiniz var. Kendi çocuklarınıza nasıl davranılması gerektiğini düşünüyorsanız aynı şekilde size emanet edilen öğrencilerimize de aynı şekilde davranınız. Çocuklar okula geldi, okuldaki güvenlik tedbirlerini gözden geçiriniz” dedi.

‘GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN OKULLARIMIZDA YAPILMASINI İSTİYORUZ’
Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Karabulut, “Okulda olması gerekenler konusunda, okulun genel bir fotoğrafının çekildiği 40-50 maddelik bir liste hazırlamıştık. Bu listedeki güvenlik tedbirlerinin okullarımızda yapılmasını istiyoruz. Çocukların güvenliği için bu adımları atmamız gereklidir. Okulun fiziki koşullarından kaynaklanacak problemle karşılaşmak istemiyoruz. Bunun hem vicdani hem de hukuki sorumluluğu var. Bir öğrencimize bir şey olmaması için hem vicdani hem de hukuki olarak adım atmalıyız. Okullarımızda bir komisyon oluşturun. Bütün okulu gözden geçirin. Nerede ne eksik varsa onları tamamlamak adına seri bir şekilde giderin. Şu günlerde sorunları giderelim ki ilerleyen günlerde sorunla karşılaşmayalım. Okul idarecisi arkadaşlarımızın her gün 2-3 kez okulları gezmesini istiyorum. Bahçeye çıkın, ortak kullanım alanlarını gezin. Sizin gezmeniz, oradaki görevlilere bir mesaj anlamı taşır. Bizzat kendiniz gezin ve eksikleri görevlilerle koordine edip bertaraf edin” dedi.

‘KANTİNLERİN DENETİMİ YAPILMAKTA’
Kaymakam Karabulut, “Okul içerisindeki fiziki eksikliklerin giderilmesi yanında çocukların sağlıklarını ilgilendiren bir husus da kantinler. Kantinleri bir komisyon marifeti ile denetliyoruz. Okul sayısı fazla olduğu için denetimler yapılmakta. Okul kantinlerini sürekli olarak denetlemenizi istiyoruz. Kantinin, kantin çalışanlarının taşıması gereken özellikleri ilgili mevzuat içerisinde takip edin. Orada bulunması gereken ürünlerin son kullanma tarihleri başta olmak üzere birçok şeyi denetleyin. Özellikle okullarda yapılacak büyük ve küçük onarımların eğitim-öğretim dönemi başlamadan yapılması gerekir. Dönem içerisinde yapılması gereken zaruri durumlar olabilir. Bunların da mesai saatleri dışarısında yapılmasını veya tatillerde giderilmesini istiyoruz. Eğitimin olduğu saatlerde tadilat olursa bunun güvenlik tedbirleri alınarak yapılmasını talep etmekteyiz” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKTAN KORUMALIYIZ’
Kaymakam Karabulut, “Özellikle 3-4 yıldır Bakanlığımızın İçişleri Bakanlığı ile ortak yürüttüğü projeler var. Bağımlılıkla ilgili olarak ilçemizde bir komisyon var. Bu komisyonun bir üyesi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzdür. Her okulun bağımlılıkla ilgili olarak herhangi bir eylem planı muhakkak olsun. Eğitim dönemi yeni başladı. Bu konuyu masaya yatırın, bir eylem planı hazırlayın ve uygulamaya sokun. Çocukların bağımlılıktan kurtulması ve buna hiç alışmaması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Her okulun bir spor, kültür sanat, sosyal aktivitelerde öne çıkmasını istiyoruz. Spor olabilir, tiyatro olabilir, hangi konuda olursa olsun her okulun bir konuda aktif olmasını talep ediyoruz. Zararlı alışkanlıklara bu yolla ulaşılmayı ortadan kaldırabilmek istiyoruz. Herhangi bir madde bağımlısı haline gelen bireylerin tedavisi çok zor. Buna harcanan emek, zaman ve para çok fazla. Her zaman olumlu netice alınamıyor. Tıpta önleyici sağlık hizmetleri vardır. Hastalanma riskini taşıyan etmenlerin ortadan kaldırılması bu anlama gelir. Bizim de bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekmektedir” şeklinde sözlerini tamamladı.